The Mandalorian and Grogu konseptart
Foto: Walt Disney/ Lucasfilm, Walt Disney/ Lucasfilm

Disney annonserer ny Star Wars-film: "The Mandalorian & Grogu"

Filmweb
Publisert:

Produksjonen av den nye "Star Wars"-filmen starter allerede i løpet av 2024.

Annonse

I april 2023 annonserte Kathleen Kennedy, sjefen for Lucasfilm, tre kommende nye filmer i "Star Wars"-universet, og et tall som nå utvides til fire. Tirsdag offentliggjorde nemlig selskapet at de har hyret inn Jon Favreau til å regissere "The Mandalorian & Grogu", som går i produksjon senere i år.

– Jeg har elsket å fortelle historier som foregår i den unike verdenen skapt av George Lucas. Forutsetningene for å bringe Mandalorianen og hans lærling Grogu til kinolerretet er ekstremt spennende, sier Favreau i en pressemelding fra Disney.

Så langt har vi ingen detaljer om handlingen i den kommende filmen, men Kennedy beskriver historien som "perfekt for kinolerretet".

Karakterene "Mandalorian" (spilt av Pedro Pascal) og "Grogu" aka "Baby Yoda" ble introdusert i serien "The Mandalorian" på strømmetjenesten Disney+ i 2019, og har imponert både publikum og anmeldere gjennom tre sesonger. Favreau, som tidligere har regissert live-action-versjonen av "Løvenes konge", er hjernen bak serien - og har i tillegg skrevet og regissert flere av episodene. Det er med andre ord naturlig at det også er ham som skal styre storfilmen i havn.

Annonse

De tre filmene Lucasfilm tidligere har offentliggjort er knyttet til regissørene James Mangold, Dave Filoni og Sharmeen Obaid-Chinoy. Sistnevnte skal instruere Daisy Ridley i en ny storfilm som dreier rundt karakteren Rey. Ridley ledet også en siste Star Wars-trilogien fra 2015-2019, den såkalte oppfølger-trilogien.

I november hintet 31-åringen for første gang om hva vi kan forvente oss av den kommende storfilmen.

- Historien er skikkelig kul. Jeg venter på å få lese et manus fordi, åpenbart, har jeg ingen andre oppdateringer. Den er ikke det jeg forventet, men jeg er veldig gira.

Kennedy har tidligere forklart at den kommende filmen, som foreløpig ikke har fått tittel, etter planen foregå rundt 15 år etter hendelsene i "Star Wars: Rise of Skywalker" og fokusere på Reys arbeid med å bygge en ny Jedi-orden.

Annonse

De to øvrige filmene, knyttet til Dave Filoni og James Mangold separat, er prequelfilmer - der handlingen vil foregå flere tusen år før historiene vi allerede kjenner til. Vi vet så godt som ingenting om disse filmene, men vil såklart oppdatere dere så fort vi vet noe mer.

Annonse