Timothee Chalamet i Wonka

"Wonka" får norske anmeldere til å juble: - Årets store overraskelse!

Filmweb
Publisert:

Timothée Chalamet, Hugh Grant og resten av gjengen i "Wonka" har mildt sagt sjarmert norske anmeldere. Nå er det publikums tur!

Annonse

Stjernespekkede "Wonka" er endelig kinoklar, og både små og store sjokoladehjerter gleder seg! For en uke siden kom de første amerikanske reaksjonene på filmen, utelukkende positive, og nå har også norske anmeldere delt sin dom på internett.

Hittil serverer både Filmmagasinet, Cinema og Kinomagasinet full pott til det Paul King-regisserte eventyret, og både Aftenposten, VG og Bergens Tidende følger hakk i hæl med fem prikker på terningen.

"Wonka klarer kunsttykket å kombinere knallgod humor, ektefølt sentimentalitet og nostalgi og gode sanger og musikk. Det er sjeldent at en film klarer å forene disse elementene så harmonisk, og enda sjeldnere at den gjør det med en slik eleganse som vi ser her", skriver Filmmagasinets Eirik Bull, og legger til:

"Resultatet er en filmopplevelse som er både oppløftende og inderlig, en sjelden juvel i en filmverden mettet av oppfølgere, remakes, prequels og spinnoffs".

Annonse

Bull trekker spesielt frem Timothée Chalamets hovedrolle som filmens store høydepunkt.

"Paul King skaper en film som ikke bare passer inn i Dahls fantastiske rike, men også leverer et ekte eventyr med sjarm", mener Cinemas Geir Kamsvåg. Også han er imponert over Timothée Chalamet, som i anmeldelsen beskrives som "den ideelle skuespilleren" for rollen.

"Wonka" er basert på karakteren Willy Wonka fra Roald Dahls elskede barnebok "Charlie og sjokoladefabrikken", og utforsker hvordan den geniale oppfinneren, tryllekunstneren og sjokolademakeren ble til den helsprø, eksentriske fyren vi kjenner i dag.

I tillegg til Chalamet, byr "Wonka" på skuespillere som Keegan-Michael Key, Rowan Atkinson, Sally Hawkins, Olivia Colman, Tom Davis, Simon Farnaby, Kobna Holdbrook-Smith, Mathew Baynton, Jim Carter og Rich Fulcher.

Annonse

Les også: "Avatar 3": Timothée Chalamet fikk råd av Leonardo DiCaprio

a person in a garment holding an umbrella
Foto: © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved

Dette sier norske anmeldere om "Wonka":

"Wonka" er julens søteste filmopplevelse - en herlig kinokonfekt!

- Terningkast 6, Cinema

"Wonka" føles også veldig som en julefilm, med den varme, nostalgiske og magiske stemningen som gjerne forbindes med denne tiden på året. Og det skulle ikke forundre meg om den vil være å se på tv-skjermene i de kalde vintermånedene i årene som kommer.

- 5/5, Filmmagasinet

Årets store overraskelse! Et mesterverk av en "føl deg bra etterpå"-film.

- Terningkast 6, Kinomagasinet

"Wonka" byr på gammeldags sjarm og mye magi. En herlig musikal for hele familien.

- Terningkast 5, Aftenposten

Annonse

Det er ingenting mørkt med den nye Willy Wonka.

- Terningkast 5, VG

Helstøpt familiefilm full av sjarm!

- Terningkast 5, Bergens Tidende

"Wonka" har fått aldersgrense 6 år, og vises på kino med både engelsk og norsk tale.

Filmen har norgespremiere fredag 8. desember - billetter finner du her

Annonse