Disney+ Day

Fredag var "Disney+ Day" – 12 nye filmer og serier du kan streame nå

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Du trodde kanskje 12. november 2021 skulle bli en helt vanlig fredag? Neida, det er "Disney+ Day"! Nå er strømmetjenesten til Disney klar med 12 nye overraskelser til deg.

Annonse

1. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Marvel Studios-storfilmen Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ble sluppet på strømmetjenesten på "Disney+ Day", 12. november.

Simu Liu spiller Shang-Chi, Marvel-superhelten som må konfrontere fortiden han trodde han hadde forlatt, når han blir trukket inn i nettet til den mystiske Ten Rings- organisasjonen.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings er en av årets mest etterlengtede superheltfilmer, og er Marvel Studios' første film ledet av en asiatisk superhelt, basert på tegneseriehelten som først dukket opp i 1973.

Ellers får vi se Awkwafina, Tony Leung Chiu-wai, Michelle Yeoh og Ronny Chieng!

Annonse

2. Jungle Cruise

Dwayne Johnson with the arms raised

Eventyrfilmen Jungle Cruise, basert på en klassisk Disney-attraksjon, blir tilgjengelig for alle abonneneter på Disney+. Filmen har vært tilgjengelig på Disney+ "Premium Access" siden 30. juli – for å se den hjemme har du altså måttet betale en ekstra sum, i tillegg til abonnementet på strømmetjenesten.

Jungle Cruise var en av Disneylands aller første attraksjoner, og har tatt besøkende på liksom-elvecruise gjennom liksom-elver siden 1955. Disney-filmen Jungle Cruise handler, i likhet med den klassiske Disney-attraksjonen, om å kjøre båt i en elv, men der stopper de helt store likhetene.

The Rock og Emily Blunt tar oss med på en berg-og-dalbane gjennom Amazonas jungel, som den smarte kapteinen Frank Wolff og den fryktløse forskeren Dr. Lily Houghton.

Lily reiser fra London til Amazonas og hyrer inn Frank Wolff som guide på hans tvilsomme, men sjarmerende båt La Quila. Lily er fast bestemt på å finne legenden om et magisk tre som sies å ha helbredene krefter og som kan endre fremtiden for dagens medisin. Sammen drar de ut på et episk oppdrag hvor de møter utallige farer og overnaturlige krefter, og mens treets hemmeligheter kommer mer til syne innser de at deres og menneskehetens skjebne henger i en tynn tråd.

Annonse

3. Borte bra, hjemme alene best

Hjemme alene

Strømmetjenesten slipper Borte bra, hjemme alene best, en "gjenoppfinnelse" av Hjemme alene-filmene.

Archie Yates spiller Max, den nye hovedpersonen i filmen, mens Ellie Kemper og Rob Delaney spiller et ektepar som forsøker å stjele noe dyrebart fra huset hans.

Annonse

4. Dopesick

Dopesick er en ny serie med Michael Keaton, Will Poulter, Kaitlyn Dever, Rosario Dawson og Peter Sarsgaard. Serien handler om hvordan ett selskap forårsaket opioid-epidemien i USA, og går løs på saken fra flere forskjellige perspektiver, inkludert et nedstengt gruvesamfunn, amerikansk narkotikapoliti, og rikingene på toppen.

Miniserien er inspirert av boka med samme navn av Beth Macy.

Annonse

5. Olaf presenterer

Du kan streame den nye serien Olaf presenterer, som består av korte episoder fra Walt Disney Animation.

Serien er inspirert av en av de morsomste scenene i Frost 2, der Olaf må gjenfortelle handlingen fra den første Frost-filmen – og spille alle karakterene selv. Nå gjør han det samme, men med Disneys animerte klassikere.

Annonse

6. Ciao Alberto

Luca

Pixar slipper den nye kortfilmen Ciao Alberto, som gir et gjensyn med karakterer fra sommerens animerte eventyr Luca.

Mens bestevennen Luca er bortreist på skole, nyter Alberto sitt nye liv i Portorosso. Der jobber han sammen med Massimo - den grovbygde, tatoverte, enarmede og fåmælte fiskeren - som for Alberto er den aller kuleste fyren i hele verden! Han forsøker så godt han kan å gjøre et godt inntrykk på sjefen sin, men det er lettere sagt enn gjort…

Annonse

7. Under the Helmet: The Legacy of Boba Fett

Denne spesialepisoden handler om opphavet og arven til Star Wars-karakteren Boba Fett, i forkant av serien The Book of Boba Fett, som begynner p�� strømmetjenesten i desember. Les mer, og se traileren til serien, her!

Annonse

8. Et hint mot Marvel-framtida

Jeremy Renner og Hailee Steinfeld i Hawkeye

The Marvel Cinematic Universe har levert to nye episoder i dag, fra seriene Marvel Studios: Legends og Marvel Studios: Assembled, som lover et "spennende innblikk i framtiden." Legends-episoden oppsummerer historien om Hawkeye med klipp fra hans tiår som Avenger, i forkant av solo-serien Hawkeye, som begynner på Disney+ onsdag 24. november.

Assembled-episoden tar deg med bak kulissene til Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. I en tid der DVD-bonusmateriale er en død tradisjon, er det spennende å se at bakomdokumentarer lever videre i strømmejungelen! Assembled har grundige, timeslange episoder som kan få skikkelige filmnerder til å sikle.

Annonse

9. Jeff Goldblums verden sesong 2

National Geographic har sluppet de første fem episodene fra andre sesong av Jeff Goldblums verden.

I denne serien utforsker Jeff Goldblum vitenskapen og historien bak tilsynelatende hverdagslig ting, og finner forbløffende sammenhenger. Sett gjennom Jeffs vittige hode og nysgjerrige øyne er ingenting helt som det fremstår. Disse "moderne underverkene" er så vanlige at vi ofte tar dem for gitt – men det gjør ikke Jeff Goldblum.

Annonse

10. Eventyr i New York (Enchanted)

Amy Adams som Giselle i Eventyr i New York

Endelig kan du streame denne sjarmerende musikalen på Disneys strømmetjeneste, der en Disney-prinsesse blir dratt ut av sitt animerte eventyrland, og ender opp i New York City. Amy Adams stråler i hovedrollen i den romantiske komedien, og til neste år er hun tilbake i oppfølgeren Disenchanted på Disney+.

Annonse

11. The Making of Happier Than Ever: Et kjærlighetsbrev til Los Angeles

The Making of Happier Than Ever: Et kjærlighetsbrev til Los Angeles

Billie Eilish-konsertfilmen Happier Than Ever: Et kjærlighetsbrev til Los Angeles er en av de beste pandemi-musikkfilmene vi har sett, og kombinerer et symfoniorkester, animasjon, barnekor og absolutt alle sangene fra hennes andre album. Denne 30 minutter lange dokumentaren tar oss med bak scenen!

Annonse

12. The Simpsons in Plusaversary

Dette er enda en synergistisk The Simpsons-kortfilm som promoterer filmer eller serier på Disney+, i stil med de slitsomme Maggie Simpson in The Force Awakens from Its Nap og The Simpsons: The Good, the Bart, and the Loki.

Les også: Har Disney+ ødelagt The Simpsons, en gang for alle?

Annonse