House of the Dragon
Foto: Max

Andre sesong av "House of the Dragon" får premiere 17. juni

Filmweb
Publisert:

Sommeren sparkes av med åtte nye episoder fra Targaryen-husets storhetstid i Westeros.

Annonse

17. juni slipper Max endelig den etterlengtede andre sesongen av "House of the Dragon".

Fantasyserien dro i land rekordhøye seertall både her til lands og internasjonalt, og kun fem dager etter seriepremieren fornyet strømmetjenesten GoT-spinoffen med nok en sesong.

Handlingen i "House of the Dragon" foregår 200 år før hendelsene i "Game of Thrones", og bygger på George R.R. Martins "Fire and Blood" - et ekstra verk som tar for seg hele historien om Targaryen-familien.

Innspillingen av seriens andre sesong gikk i gang i april 2023, og ble (i motsetning til det meste annet) ikke rammet av skuespiller- og manusforfatter-streiken som pågikk i Hollywood mellom mai og september. Ifølge Variety var årsaken til dette at manuset var ferdigstilt før innspillingen startet.

Annonse

Les også: Ian McKellen nektet å overta rollen som Humlesnurr: - Jeg vet at han ikke aksepterte meg

Emma D'Arcy og Olivia Cooke i House of the Dragon
ELSK/HAT: Emma D'Arcy og Olivia Cooke i første sesong av "House of the Dragon"., Foto: HBO

Ettersom handlingen i første sesong beveget seg over flere tiår, var vi lenge usikre på hvilke skuespillere som ville bli med videre til sesong 2. Nå vet vi at at rollelista inkluderer kjente ansikter i Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno, Rhys Ifans, Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall og Matthew Needham.

Vi skal også få møte en del nykommere, blant andre i Abubakar Salim som Alyn of Hull, Gayle Rankin som Alys Rivers, Freddie Fox som Ser Gwayne Hightower, Simon Russell Beale som Ser Simon Strong, og den danske skuespilleren Amanda Collin i rollen som Lady Jeyne Arryn.

HBO arbeider for øyeblikket med utviklingen av flere ulike idéer basert på GoT-universet, blant annet en prequel-serie med arbeidstittelen "Aegon's Conquest". Så langt er det imidlertid kun "House of the Dragon" og "The Hedge Knight", som lanseres i 2025, som har fått grønt lys.

Max slipper den åtte episoder lange andre sesongen av "House of the Dragon" 17. juni.

Annonse