House of the Dragon
Foto: HBO

Dansk stjerne til andre sesong av "House of the Dragon"

Filmweb
Publisert:

Nok en dansk skuespiller skal vise seg fram i det storslagne fantasy-universet.

Annonse

Den danske skuespilleren Amanda Collin (38) har kapret en rolle i andre sesong av HBO-serien "House of the Dragon". Det skriver Kino.dk.

Collin, som har kritikerroste danske filmer som "En frygtelig kvinde", "Undtagelsen" og "Bastarden" på CV'n, skal spille karakteren Lady Jeyne Arryn, som i en pressemelding fra HBO beskrives som "en av de få kvinnelige herskerne i Westeros".

Det vil si at Collin føyer seg inn i rekka av danske stjerner som har dukket opp i strømmetjenestens populære fatasyunivers. Som dere kanskje husker, så vi både Nikolaj Coster-Waldau, Pilou Asbæk og Birgitte Hjort Sørensen briljere i "Game of Thrones", i rollene som henholdsvis Jamie Lannister, Euron Greyjoy og Karsi.

Les også: Kit Harringtons "Jon Snow"-spinoff skrotet: - Vi fant ikke den rette historien

Den danske skuespilleren Amanda Collin i House of the Dragon sesong 2
FØRSTE BILDE: Den danske skuespilleren Amanda Collin i "House of the Dragon" sesong 2., Foto: HBO

"Den unge Lady Jeyne Arryn har vist seg å være en dyktig og effektiv leder. Hun er klok, slu, ikke redd for å gi sin mening til kjenne og vokter nidkjært over landet hun elsker. Aldri gift, og etter å ha nedkjempet rivaliserende konkurrenter (ikke minst sin egen fetter), forstår Lady Jeyne altfor godt utfordringene med å herske i en verden av menn", heter det i strømmetjenestens beskrivelse av karakteren.

HBO slipper den åtte episoder lange andre sesongen av "House of the Dragon" 17. juni, så det er bare å starte nedtellingen.

Handlingen i serien foregår 200 år før hendelsene i "Game of Thrones", og bygger på George R.R. Martins "Fire and Blood" - et ekstra verk som tar for seg hele historien om Targaryen-familien.

Annonse