Furiosa

Det tok 78 dager(!!!) å spille inn én actionscene i "Furiosa"

Filmweb
Publisert:

"Det er den lengste sekvensen noen av oss har spilt inn noen gang", forteller Anya Taylor-Joy.

Annonse

Når George Miller gjør noe, gjør han det ordentlig.

Regissøren er snart kinoaktuell med "Furiosa: A Mad Max Saga", hans femte film fra "Mad Max"-universet, og den skal blåse publikum av banen. I et ferskt intervju med Total Film, avslørte produsent Doug Mitchell at vanvittige 78 dager og 200 stuntfolk (om dagen!!!) måtte til, for å fange en 15 minutter lang actionscene på film.

Sekvensen, som under innspillingen ble døpt "Stairway to Nowhere", var rekordlang for alle de involverte - inkludert hovedrolleinnehaver Anya Taylor-Joy (28).

- George og jeg hadde lange samtaler om hvorfor denne spesifikke sekvensen var så lang, sa stjerna, som spiller en ung versjon av Charlize Therons "Fury Road"-karakter Furiosa.

Annonse

- Det er fordi man får se en rekke (av Furiosas) ferdigheter i løpet av én kamp, og det er veldig viktig for å forstå hvor ressurssterk Furiosa er, men også hennes pågangsmot, forklarte 28-åringen.

- Det er den lengste sekvensen noen av oss har spilt inn noen gang. På dagen vi var ferdige, fikk alle en "Stairway to Nowhere"-vinflaske.

Les også: Anya Taylor-Joy om "Mad Max"-innspillingen: Jeg har aldri vært så skitten og blodig noensinne

a group of motorcycles on a desert road
STORSLÅTT: "Furiosa" har norgespremiere på kino 24. mai., Foto: © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

I prequel-filmen, som har premiere på norske kinoer 24. mai, skal vi tilbake til Millers ikoniske verden av post-apokalypriske kjøretøy, knusktørre ørkenlandskap og maks ødeleggelse. Den offsielle handlingen går som følger:

"Da verden gikk til grunne, ble unge Furiosa kidnappet fra the Green Place of Many Mothers og havnet i klørne på en motorsykkelgjeng, ledet av krigsherren Dementus. De feier gjennom ødemarken og kommer over citadellet, ledet av Immortan Joe. Samtidig som de to tyrannene kjemper om herredømmet, må Furiosa overleve en rekke prøvelser idet hun forsøker å finne veien hjem."

I tillegg til Taylor-Joy, som tidligere har gjort seg bemerket i "The Witch", "The Queens Gambit" og "The Northman", får vi se skuespillere som Nathan Jones, Angus Sampson (begge var med i "Fury Road"), Tom Burke og ikke minst Chris Hemsworth ("Thor"-filmene).

Se traileren øverst i artikkelen.

Annonse

"Furiosa: A Mad Max Saga" kommer på på kino 25. mai 2024 - legg den til i din huskeliste her

Annonse