Lea Myren i Den stygge stesøsteren

Askepotts stygge stesøster skal skinne i ny norsk storfilm

Filmweb
Publisert:

Den klassiske fortellingen om Askepott skal filmatiseres på nytt, denne gangen sett fra stesøsterens perspektiv.

Annonse

I 2025 trer Askepotts stygge stesøster inn på norske kinolerreter, i en helt ny spillefilm signert regissør Emilie Blichfeldt.

"Den stygge stesøsteren" er Blichfeldts første spillefilm, og i tittelrollen har hun plassert filmdebutant Lea Myren (23), kjent fra serier som "Jenter" og "Familien Lykke". Med seg på laget har hun ringrevene Thea Sofie Loch Næss og Ane Dahl Torp, som henholdvis Askepott og stemoren.

- Da jeg gjenoppdaget Brødrene Grimms versjon av Askepott, der stesøsteren kutter av seg tærne for å få skoen til å passe, identifiserte jeg meg umiddelbart med henne, forteller Blichfeldt i en pressemelding fra Ymer Media.

- Det er på høy tid at historien om den stygge stesøsteren løftes fram fra Askepotts skygge, legger hun til.

Annonse

I filmen, som beskrives som et kostymedrama med "betydelige doser horror og komedie", skal vi for første gang få se Askepott-eventyret gjennom øynene til stesøsteren Elvira - og det blir alt annet enn tradisjonelt. Denne dama er nemlig villig til å gå groteske lengder for å stikke hull på Askepotts håp om lykke i alle sine dager.

- Med denne beauty horror-filmen ønsker jeg å lure publikum inn i en "jente-som-drømmer-om-prinsen"-fantasi. Men så tar den en heftig u-sving, og blir noe helt annet, forklarer Blichfeldt.

Til tross for at regissøren, som tidligere har gjort det sterkt med kortfilmene "How Do You Like My Hair" og "Intime betroelser", aldri har laget langfilm før, er resten av teamet bak "Den stygge stesøsteren" mer enn erfarne.

Kostymedesigner Manon Rasmussen har "En kongelig Affære" og "Melancholia" på CV'n, og filmfotograf Marcel Zyskind har skutt flere av filmene til Michael Winterbootom. Olivia Neergaard-Hol har tidligere klippet alle filmene til Ali Abassi, og Peter Hjort og Thomas Foldberg har levert henholdvis VFX på "Triangle of Sadness" og sminke på "Grensen" og "Krigsseileren".

Annonse

Produsent Maria Ekerhovd i Mer Film ("Krigsseileren") har samarbeidet med svenske Zentropa Sweden, danske Motor Films og polske Lava Films. Håpet er at "Den stygge stesøsteren" vil slå an internasjonalt, og første steg på veien er salgsmarkedet under årets filmfestival i Cannes.

En konkret premieredato for "Den stygge stesøsteren" er hittil ikke satt, men filmen vil se dagens lys en gang i løpet av 2025.

Annonse