Gerard Butler Dragetreneren

"Dragetreneren" går live-action - og Gerard Butler er med!

Filmweb
Publisert:

Hvem så denne komme?

Annonse

At animasjonsfilmer får såkalt live-action-behandling, har blitt en vane de siste årene. Disney har gjort det med en rekke av sine tegnefilmklassikere, og nå følger Universal etter, med planer om å spille inn den populære DreamWorks-franchisen "Dragetreneren" med virkelige skuespillere.

Til prosjektet har studioet hanket inn Gerard Butler til rollen som vikingen Steinur Digre, en karakter actionskuespilleren også lånte ut stemmen til opprinnelig. Mason Thames og Nico Parker er castet til rollene som Hikkup og Astrid, karakterer som i animasjonsfilmene fikk stemmer av Jay Baruchel og America Ferrera. Det skriver Deadline.

"Dragetreneren" ble lansert i 2010, og ble en umiddelbar suksess både blant kritikere og publikum. Den ble etterfulgt av oppfølgeren "Dragetreneren 2" i 2014, og finalefilmen "Dragetreneren 3" i 2019. Til sammen spilte trilogien inn mer enn 1,6 milliarder dollar globalt, så at serien skal melkes videre, kommer egentlig ikke som en overraskelse.

Det er "Dragetreneren"-skaper Dean DeBlois som skal skrive, regissere og produsere de kommende nyinnspillingene, så prosjektet er absolutt i de beste hender.

Annonse

Den første filmen skal etter planen lanseres på amerikanske kinoer 13. juni 2025.

Annonse