Renate Reinsve i Armand

Høye forventninger til Renate Reinsves neste film - se det første klippet!

Filmweb
Publisert:

Regissør og manusforfatter Halfdan Ullmann Tøndel viser sin første langfilm under verdens mest prestisjetunge filmfestival 18. mai.

Annonse

Denne uka får "Armand", Halfdan Ullmann Tøndels første langfilm, verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes - og nå har det aller første klippet fra filmen landet på internett.

Det amerikanske bransjenettstedet Deadline har skaffet seg snutten eksklusivt, og inntil vi selv slår kloa i det må vi derfor sende dere videre til dem for å se det.

Filmen, som har "Verdens verste menneske"-stjerna Renate Reinsve (36) i hovedrollen, deltar i "Un Certain Regard"-programmet i Cannes, og er blant titlene det virkelig buzzer rundt i år.

"Armand" er både er både skrevet og regissert av Tøndel, og følger Elisabeth (Reinsve) som kalles inn til et foreldremøte på kort varsel (det er dette møtet vi får en smakebit på i klippet som nå er avduket). Sønnen er anklaget for noe, uten at det er klart hva. Snart er rektor, helsesøster og et annet foreldrepar involvert i et møte skolen raskt mister kontroll over.

Annonse

- Denne rollen krevde virkelig alt jeg hadde, fortalte Reinsve i en pressemelding tidligere i år.

- Innspillingen var så intens at jeg lå rett ut i to måneder etterpå, la hun til.

Skuespilleren forklarte at hun og Tøndel "er en veldig god match på det kunstneriske", som blant annet innebærer at de begge "liker å pushe ting veldig langt".

Halfdan Ullmann Tøndel og Renate Reinsve
REISER TIL CANNES: Filmskaper Halfdan Ullmann Tøndel og skuespiller Renate Reinsve.

Tøndel avslørte at han og Reinsve samarbeidet for første gang på Bergmans sommersted Fårö i 2015, der de spilte inn en kortfilm sammen.

- Det ble så sterkt for oss begge at vi bare måtte jobbe sammen igjen. Så tar det jo lang tid å få en film finansiert, og jeg har rukket å tvile mye i det tiåret som har gått, men Renate har vært en klippe. Den kvelden hun vant prisen for Beste skuespillerinne i Cannes, sendte hun meg en SMS: "Tenk hvor bra dette er for filmen vår!", sa regissøren.

Dette blir altså Reinsves andre invitasjon til den franske filmfestivalen etter gjennombruddet med "Verdens verste menneske". For Tøndel blir det derimot en helt ny opplevelse.

- Dette er sånt man drømmer om, og nesten ikke tør å håpe på. Det har tatt ni år å realisere denne filmen siden jeg først fikk ideen, og det føles uvirkelig at den nå skal få sitt første møte med publikum på verdens viktigste filmfestival, sa Tøndel, som er barnebarnet til Liv Ullmann og Ingmar Bergman.

Annonse

I tillegg til Reinsve, byr rollelista på navn som Ellen Dorrit Petersen, Øystein Røger, Endre Hellestveit, Loke Nikolaisen, Thea Lambrechts Vaulen og Vera Veljovic-Jovanovic.

"Armand" har norgespremiere 27. september - legg til filmen i din huskeliste her

Annonse