Kate Winslet på premieren til "Avatar: The Way of Water" i London i 2022.
Foto: Vianney Le Caer/NTB

Kate Winslet om sexscenene uten intimitetskoordinator: - Jeg måtte stå opp for meg selv

Filmweb
Publisert:

Stjerna avslører at det var tøft å sette intimgrenser som ung skuespiller i Hollywood.

Annonse

Kate Winslet (48) skulle ønske hun hadde hatt en intimitetskoordinator å lene seg på tidlig i karrieren.

Yrket initimitetskoordinator ble opprettet i kjølvannet av #metoo, og skal sikre at skuespillere og andre involverte i film- og TV-produksjoner føler seg trygge og komfortable under scener som inneholder intime eller sensitive situasjoner, som for eksempel sexscener.

- Jeg ville hatt nytte av en intimitetskoordinator hver eneste gang jeg måtte gjøre en sexscene eller være delvis naken, eller til og med en kyssescene, sa Winslet i et nylig intervju med The New York Times (via Variety).

- Det ville vært fint å ha hatt noen på min side, fordi jeg alltid måtte stå opp for meg selv, la hun til.

Annonse

48-åringen, som for alvor slo igjennom med storfilmen "Titanic" i 1997, innrømmet at hun som nykommer i Hollywood slet med å si ifra om hvordan hun ønsket at de intime scenene skulle foregå.

- Jeg liker ikke den kameravinkelen. Jeg vil ikke stå her helt naken. Jeg vil ikke ha så mange mennesker i rommet. Jeg vil at morgenkåpen min skal være nærmere, ramset hun opp som eksempler på krav hun burde ha stilt dersom hun hadde turt.

- Når du er ung, er du så redd for å irritere noen, eller bli oppfattet som frekk eller patetisk fordi du kanskje trenger det de kan gi deg. Så å lære seg å heve stemmen for seg selv, i slike settinger, var veldig, veldig vanskelig, forklarte hun.

Timingen for intervjuet er nok ikke tilfeldig.

Annonse

I forrige uke annonserte skuespillernes fagforening, Sag-Aftra, nye retningslinjer for intimitetskoordinatorer, som innebærer at de ikke lenger får snakke fritt om oppdragene sine. Ifølge NTB må intimitetskoordinatorer heretter søke tillatelse fra hver skuespiller de har jobbet med, for å offentlig kunne dele detaljer fra scenene de har vært tilstede i.

De nye reglene kom i kjølvannet av at intimitetskoordinatoren Kristina Arjona, i et intervju med Daily Mail, delte svært intime detaljer fra innspillingen av filmen "Miller's Girl", en erotisk thriller med Jenna Ortega (21) og Martin Freeman (52) i hovedrollene. Dette til tross for at hun hadde underskrevet en avtale om taushetsplikt med filmstudioet.

Annonse