Sean Bean

Han mener intimitetskoordinatorer "ødelegger" sex-scener

Publisert:

Sean Bean, mest kjent for sine roller som Ned Stark i "Game of Thrones" og Boromir i "Ringenes herre"-franchisen, mener såkalte intimitetskoordinatorer "ødelegger spontaniteten" under innspillingen av sex-scener.

Annonse

Det avslører han i et nytt intervju med britiske Time Magazine.

"Det ville hemmet meg, fordi det trekker oppmerksomhet mot feil ting. Noen som sier, 'Gjør dette, legg hendene dine der mens du tar på tingen hans...", forteller 63-åringen.

En intimitetskoordinators ansvar, er å planlegge og sørge for at innspillingen av sex- og nakenscener går riktig for seg - og sørge for å ivareta skuespillernes trivsel underveis.

"Jeg tror den naturlige måten elskere oppfører seg på, ville bli ødelagt av noen som tar det hele ned til en teknisk øvelse", fortsetter Bean og trekker frem sin tidligere film "Lady Chatterley" (der han spilte mot Joely Richardson) som eksempel.

Annonse

"Lady Chatterley var spontan. Det var en fryd. Vi hadde god kjemi mellom oss, og vi visste at det vi gjorde var uvanlig. Fordi hun var gift, og jeg var gift. Men vi fulgte historien, og vi forsøkte å skildre sannheten i det DH Lawrence skrev."

Senere i intervjuet påpekte journalisten at intimitetskoordinatorer kan bidra til å beskytte skuespillere i kjølvannet av #MeToo, hvilket Bean besvarte med "Jeg antar at det kommer an på skuespillerinnen."

Les også: Euphoria-stjerna om nakenhet og sex-scener: - Jeg har aldri følt meg ukomfortabel

REAGERER: "West Side Story"-stjerna Rachel Zegler ber Sean Bean om å "våkne opp".

Bean uttrykte også misnøye over sensur av arbeidet sitt. Ved flere anledninger har han opplevd at ferdig innspilte scener, senere har blitt klippet bort. Blant annet trekker han frem en scene fra sesong 2 av "Snowpiercer", der det blir svært hett mellom ham, motskuespiller Lena Hall og...en mango.

"Jeg tror de kuttet litt ut, faktisk. Ofte blir det beste arbeidet du gjør, hvor du forsøker å flytte grensene og være eksperimentell, sensurert når TV-selskapene eller annonsørene sier at det blir for mye."

"Det er en fin scene, ganske surrealistisk, drømmeaktig og abstrakt. Og mangoaktig..."

Annonse

Flere har reagert i etterkant av Beans utsagn om intimitetskoordinatorer, blant andre "West Side Story"-stjerneskuddet Rachel Zegler. I en post på Twitter, ber 21-åringen rett og slett Bean om å "våkne opp".

Se hele posten under:

Annonse