Mats Steen i Ibelin

Nå kommer den norske filmen som fikk Blizzard-sjefene til å gråte - se teaseren her!

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

"Ibelin" har premiere på norske kinoer 8. mars.

Annonse

Gameren Mats Steen døde av en muskelsykdom bare 25 år gammel. Foreldrene hans sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, da de plutselig begynte å få meldinger fra online-venner av Mats fra hele verden.

Da NRK fortalte historien om Mats i 2019, fikk den både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet - og filmskaper Benjamin Ree ("Kunstneren og tyven", "Magnus") bestemte seg for å lage dokumentaren "Ibelin".

Les også: Slik blir den norske filmvåren 2024

a man and woman sitting on the ground
Foto: Medieoperatørene/Euforia

Filmen gjenskaper det rike livet til Mats' avatar "Ibelin" i spillverdenen World of Warcraft, og handlingen er basert på virkelige hendelser og dialoger fra derfra. I tillegg får vi se arkivopptak og intervju med vennene Mats fikk gjennom spillet.

"Ibelin" fikk sin verdenspremiere under åpningsdagen i Sundance, der den vant både pris for beste regi og publikumsprisen! Den ble samtidig vist på Tromsø internasjonale filmfestival, hvor den også vant publikumsprisen!

"Ibelin" er en av Kinoklubbens utvalgte filmer, og leder Elisabeth Brinch begrunner valget slik:

"Denne filmen er noe av det aller mest rørende og gripende jeg har sett på kino noen gang. Så før du leser videre, bare merk deg det først som sist: Denne må du se!"

Som medlem av Kinoklubben kan du se "Ibelin" til halv pris. Les mer og meld deg inn i klubben her!

Annonse

Se teaseren øverst i artikkelen.

"Ibelin" har norgespremiere på kino 8. mars - legg til filmen i din huskeliste her!

Annonse