a person in a garment

Oversikt: Alle barne- og familiefilmene du kan se på kino

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Skal du ta med barna på kino i år? Våren 2022 er stappfull av gode barnefilmer for store og små!

Annonse

Filmweb har samlet alle barnefilmene og familiefilmene dere kan se sammen på kino i høst! Bestill barnevakt eller ring bestemor, for det skal ikke mangle på god familieunderholdning.

Les også: Aldersgrenser og barnepriser på kino

Disse filmene går på kino nå

Se hvor du kan streame filmer og serier

Annonse

Syng 2

Syng er en sjarmerende familiefilm om den lille byen Calatonia, der koalaen Buster Moon starter en sangkonkurranse for å redde teateret sitt. I oppfølgeren har Buster Moon (Matthew McConaughey på engelsk, Jan Gunnar Røise på norsk) og vennene hans lyst til å sette opp et show på Crystal Tower Theatre i den glamorøse byen Redshore.

Han og sangerne sniker seg inn på Crystal Entertainment-kontorene for å pitche sin utrolige ide: De vil ha løve-rocke-legenden Clay Calloway med i showet. Buster legger ut på en reise for å finne den avdanka Clay, og overtale han til å gjøre et etterlengtet comeback.

Annonse

Kjøp billetter til filmen her

Frøyas eventyr

Frøya, ei lita foreldreløs jente, bor på gata sammen med sine tre tamme røyskatter. De overlever ved å stjele mat fra slottet. En vakker dag, for å unnslippe vaktene som jager henne, kler Frøya seg ut som en prinsesse. Dette blir begynnelsen på et ellevilt oppdrag for å redde den rettmessige tronarvingen som er blitt forhekset og forvandlet til en… katte-hane.

Bli med på et eventyr som vil snu opp ned på hele kongeriket, og lære Frøya at en det finnes en kongelig i oss alle.

Annonse

Kjøp billetter til filmen her

Clifford: Den store røde hunden

Denne filmen bygger på de populære barnebøkene om Clifford, den store røde hunden, og kommer til å glede både store og små kinogjengere i desember i år.

Emily sliter med å passe inn på skolen. Hun finner lykken i en liten rød hundevalp, som umiddelbart ønsker å bli hennes beste venn. Hunden får navnet Clifford, og er ingen vanlig hund. Han slutter ikke å vokse, og plutselig har Emily ansvaret for en gigantisk rød hund!

Annonse

Etter hvert som Clifford tiltrekker seg rikelig med oppmerksomhet på grunn av sin utradisjonelle størrelse, blir grådige forskere interessert i å utnytte Cliffords gener. Plutselig må Emily kjempe for å redde sin beste venn, samtidig som båndet dem imellom blir sterkere.

Kjøp billetter til filmen her

Annonse

Lise & Snøpels - Venner for alltid

Ulrikke Brandstorp og Jakob Oftebro spiller hovedrollene i denne nydelige animasjonsfilmen. Bli med på en uforglemmelig og magisk reise med Lise Mus og Snøpels Rev! En vakker og spennende historie om et usannsynlig vennskap som du sent vil glemme.

Lise & Snøpels - Venner for alltid er en rørende film om håp, mot og vennskap, om å overvinne sine frykter, og at alt ikke nødvendigvis er som du tror.

Annonse

Kjøp billetter til filmen her

Familien Voff - alle trenger en venn

Hele familien Voff drar på sommerferie til hytta ved sjøen i denne animerte familiefilmen. Den lille valpegutten Småen gleder seg fælt til å bruke ferien på å leke med alle sine storesøsken! Men når de kommer fram blir det ikke helt slik han så for seg.

Det viser seg at hans fem søsken har mange andre ting de heller vil gjøre enn å leke med lillebror. Heldigvis slipper småen å være alene særlig lenge. I nærheten av hytta bor det nemlig et par kattunger han kan leke med. Da ordner jo alt seg! Eller?

Annonse

Kjøp billetter til filmen her

Disse filmene kommer på kino i løpet av våren

Annonse

Monsterfamilien

På kino 25. februar

Denne nye dataanimerte filmen for hele familien handler om Familien Wishbone. De er egentlig en helt vanlig familie, men av og til, når farer truer kan de forvandle seg for å få evner de trenger for å ordne opp!

Monsterfamilien vår, bestående av en vampyr, Frankensteins monster, en mumie og en varulv og godt hjulpet og støttet av sine tre kjæledyrflaggermus, må frigjøre to venner fra klørne på monsterjegeren Mila Starr. På veien møter de nye uhyrlige bekjentskaper og til slutt komme de til erkjennelsen av at ingen familier er perfekte og at selv de med feil fortjener å være lykkelige.

Annonse

Watchlist filmen her

Mummipappas eventyr

Premiere 25. februar

Mummitrollet ligger hjemme syk i sengen sin i denne animerte familiefilmen. Da er det godt å ha en pappa som kan holde seg selskap med de utroligste eventyr. Endelig får Mummitrollet vite om Mummipappas spennende liv!

Annonse

Watchlist filmen her

Hopper – Jakten på mørkets hamster

På kino 25. mars

Hopper – Jakten på mørkets hamster

Bli med på Hoppers actionfylte eventyr i denne animasjonsfilmen! Vår unge helt, født halv kylling og halvt hare, en merkelig karakter fra spissen av de lange ørene og helt ut til kyllingtærne. Fordi han er annerledes ivrer han litt ekstra etter å passe inn og føle seg elsket. Og han er besatt av eventyr, til tross for at han er skikkelig klossete.

Han er kanskje en usannsynlig helt, men ingenting kan stoppe denne drømmeren i jakten på mørkets hamster.

Watchlist filmen her

Annonse

Sonic The Hedgehog 2

Premiere 1. april

Sonic the Hedgehog-filmen var en gøyal og tøysete familiefilm om det lynraske og rappkjefta blå pinnsvinet vi kjenner fra Sega-spillene. I oppfølgeren skal vi også bli kjent med en annen kjenning fra spillene – Knuckles the Echidna, som er det som på norsk heter et maurpinnsvin. Knuckles er knallrød, hissig og glad i å bokse ting.

Hvis du var en av de som håpet på å se Knuckles i den kommende oppfølgeren, er det bare å begynne å glede seg. Om du i tilegg av en eller annen grunn drømte om at actionstjerna Idris Elba skulle låne stemmen sin bort til det røde maurpinnsvinet, har du truffet jackpot.

Annonse

Watchlist filmen her

Premiere 8. april

Oppfølgeren til julens mest populære familiefilm kommer allerede denne påsken! I arbeider Orm arbeider som gruvearbeider i troll-landsbyen etter at Snødronningen ble beseiret. Orms eget speilbilde manipulerer ham til å lage en rustning fra bestemor Rosas kjøkkenutstyr, for å kunne vinne trollprinsessens hånd.

Han lyver til kongen om å ha overvunnet Snødronningen uten hjelp fra andre. Virkeligheten treffer Orm hardt, og Nordavinden kaprer Maribel. Trollkongen lover at den som redder Maribel, skal få gifte seg med henne. Gjengen må kjempe mot Snøkongen og evig vinter, for Snødronningens kalde speil kan gjøre alle som ser inn i det, til den verst tenkelige utgaven av seg selv.

Annonse

Barske bøller

På kino 29. april

Barnefilmen Barske bøller er basert på den populære barnebokserien med samme navn – og endelig får skurkene spille hovedroller i sin egen film!

I denne uskikkelige gjengen finner vi Herr Ulv, Mister Hai, Sir Slange og Don Piraja - alle dedikerte skurker, ettersom det er kortene de har blitt tildelt med å være dyrene de er.

Annonse

Watchlist filmen her

DC Super-kjæledyrligaen

På kino 20. mai

DC Super-kjæledyrligaen

Jepp, her har vi den animerte filmen om Supermanns hund Krypto the Superdog og Batmans hund Ace the Bat-Hound. På engelsk har de stemmene til henholdsvis Dwayne Johnson og Kevin Hart, men hvem er Norges svar på The Rock og Kevin Hart? Det er vi spent på å finne ut!

Watchlist filmen her

Annonse

Lightyear

Premiere 17. juni

Buzz Lightyear i Lightyear

I desember 2020 holdt Disney en telefonkonkurranse for sine aksjonærer, og det var overveldende. Filmweb og Filmweb Streamingguide omtalte hele 50 oppsiktsvekkende nyheter som ble avslørt. Blant Disney- og Pixar-filmene som ble annonsert, var den kommende filmen Lightyear, der Chris Evans (Captain America) skal gi stemmen til hovedpersonen.

Dette forvirret enkelte fans på internett, for i alle de fire tidligere Toy Story-filmene har Tim Allen hatt stemmen til Buzz Lightyear. Da tok Evans selv turen til Twitter for å gi klarhet i saken: Filmen skal handle om "mennesket" Buzz Lightyear, ikke den lille plastikkmannen vi kjenner fra Toy Story.

Watchlist filmen her

Annonse

Minions: Historien om Gru

Premiere 1. juli

Minions er tilbake, og denne gangen får du se hvordan de traff sin grufulle sjef, Gru. Er det Minions 2? Er det Grusomme meg 0? Det blir spennende å se når den elleville familiefilmen endelig kommer på kino i sommer!

Watchlist filmen her

Annonse