Timothee Chalamet i Dune Part Two

"Dune 3" vil avslutte filmserien, ifølge regissør Denis Villeneuve

Filmweb
Publisert:

... hvis det i det hele tatt blir en tredje film!?

Annonse

En av filmverdenens mest ettertraktede regissører, Denis Villeneuve, har nylig delt en noe overraskende beslutning med fansen. Mens vi fremdeles venter på den andre delen av hans episke filmatisering av Frank Herberts "Dune," har regissøren kunngjort at han setter punktum for filmserien etter den tredje planlagte filmen.

- "Dune: Messiah" burde bli den siste "Dune"-filmen for meg, bekreftet Villeneuve i et intervju med Time Magazine i forbindelse med lanseringen av etterlengtede "Dune: Part Two".

Til tross for at Warner Brors. hittil ikke har bekreftet et tredje "Dune"-kapittel, har regissøren helt siden lanseringen av "Dune" (2021) vært åpen om at han har hatt tre filmer på blokka. De to første basert på boka "Dune" (1965), og den tredje basert på "Dune Messiah" (1969), Herberts andre roman i bokserien. Det eksisterer også flere oppfølgere i bokuniverset, men disse ser altså ut til å måtte klare seg uten Villeneuve-behandling.

- "Dune Messiah" blir skrevet akkurat nå, sa Villeneuve under en pressekonferanse i Sør Korea (via Variety) i desember.

Annonse

- Manuset er nesten ferdig, men ikke helt. Det vil ta litt tid... Det er en drøm om å lage en tredje film... det ville absolutt gi mening for meg.

Timothée Chalamet og Zendaya i Dune: Part Two
Timothée Chalamet og Zendaya i "Dune: Part Two".

... og det gjør det tilsynelatende også for filmseriens store stjerner Timothe Chalaméet (28) og Zendaya (27), som nylig røpet sine tanker om en tredje film overfor Total Film.

- Denis er en kunstner, og liker ikke å dele ting før han har funnet ut av det. Så når han er klar, er vi alle veldig klare for å høre hva visjonen hans er, forklarte Zendaya.

- Jeg er veldig gira på idéen, la Chalamet til og fortsatte:

- Hvis vi får tid og mulighet til å fullføre historien med Messiah, tror jeg vi alle er superentusiastiske for det.

Stellan Skarsgaard som Baron Vladimir Harkonnen i Dune Part Two
Stellan Skarsgård som Baron Vladimir Harkonnen i "Dune: Part Two".

Til tross for en lite kinovennlig pandemi, ble "Dune" en enorm suksess tilbake i 2021. I åpningshelgen spilte den inn mer enn noen annen Villeneuve-film, som for en fyr som kan bla opp med "Blade Runner" og "Arrival", sier sitt. Filmen ble også overveldende godt mottatt, og kapret hele ti Oscar-nominasjoner i 2022, blant annet for "Beste film" og "Beste visuelle effekter".

I "Dune: Part Two" skal vi tilbake til planeten Arrakis, og plukke opp tråden der den forrige rundet av. Nå står Paul Atreides (Chalamet) allianse med Fremen-folket, post Harkonnen-klanens ødeleggelse av Atreides-huset, i sentrum for historien - og trailerne har avslørt at Paul inntar en lederrolle for krydderhøsterne. Vi har også blitt lovet storslagne kampscener, og en rekke nye tilskudd på det allerede eksisterende stjernelaget av skuespillere. Woah, vi kan nesten ikke vente!

Se traileren øverst i artikkelen.

Aldersgrensen på "Dune: Part Two" er 12 år, og filmen har norgespremiere 28. februar - billetter finner du her

Annonse