Scarlett Johansson
Foto: Jordan Strauss/NTB

Scarlett Johanssons 5 beste filmer

Filmweb
Publisert:

Scarlett Johansson-fan? Vi har samlet stjernas 5 beste filmopptredener her.

Annonse

La oss være ærlige: det er få Hollywood-skuespillere som kan matche Scarlett Johanssons allsidighet og stjernekvalitet på lerretet. Fra følelsesladde dramaer til actionfylte superheltfilmer, Johansson nailer det meste - og etterlater seg ofte et varig inntrykk på seeren, filmkritiker eller ei.

Amerikaneren (født i 84) gjorde sin filmdebut som 9-åring i fantasy-komedien "North", og siden har det gått slag i slag for skuespilleren, som i dag kan skilte med filmer som "Lost in Translation", "Pike med perleøredobb", "Vicky Christina Barcelona", "The Avengers" og "Hestehviskeren" på CV'n.

Som de ihuga Scarlett-tilhengerne vi er, har vi samlet fem av hennes aller beste filmer her.

Annonse

1. Lost in Translation (2003)

Sofia Coppola står bak denne prisbelønte kultfilmen, som følger Scarlett Johansson i rollen som Charlotte, en ung kvinne som utvikler et nært vennskap med en eldre skuespiller (Bill Murray) under et opphold i Tokyo. Johanssons sårbare og følsomme tolkning av karakteren, resulterte i en Oscar-nominasjon - og ikke minst et gjennombrudd som dramaskuespiller.

Annonse
Scarlett Johansson og Adam Driver i Marriage Story

2. Marriage Story (2019)

I dette hjerteskjærende dramaet, regissert av Noah Baumbach, spiller Johansson rollen som Nicole, en kvinne som går gjennom en smertefull skilsmisse med ektemannen sin, spilt av Adam Driver. Johanssons gripende og relaterbare opptreden i filmen ble hyllet av både anmeldere og publikum, og dro i havn nok en velfortjent Oscar-nominasjon.

Annonse
JoJo Rabbit
Foto: Foto: Larry Horricks © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

3. Jojo Rabbit (2019)

Taika Waititis satiriske komedie hadde aldri vært den samme uten Johansson. Her får vi se henne i rollen som Rosie, moren til Jojo, en ung gutt som oppdager at moren skjuler en jødisk jente i huset deres under andre verdenskrig. Johanssons hjertevarme fremstilling av Rosie, den naturlige kjemien hun har med JoJo (Roman Griffin Davis), og ikke minst karakterens utvikling fra morsfigur til modig motstandskvinne, gjør at denne prestasjonen fortjener en plass på lista.

Annonse

4. The Avengers (2012)

Som en av de mest fremtredende superheltene i Marvel Cinematic Universe, portretterer Johansson karakteren Natasha Romanoff, også kjent som Black Widow, i denne episke superheltfilmen. Med sitt bæltøffe og smarte skuespill, har Johansson gjort Black Widow til en av de mest elskede og ikoniske karakterene i Marvel-universet.

Annonse
Her

5. Her (2013)

I dette futuristiske romantiske dramaet, regissert av Spike Jonze, låner Johansson ut stemmen til Samantha, en kunstig intelligens som utvikler et forhold til en ensom forfatter, spilt av Joaquin Phoenix. Til tross for at vi aldri ser Johansson fysisk i filmen, er stemmen hennes noe av det vi husker aller best etter å ha sett filmen (som er knakende god). Og det sier jo litt.

Annonse