Ine Marie Wilmann med Filmweb-mikrofon snakker om filmen "Victoria må dø"

Hun spiller kjip stemor i "Victoria må dø" – vil at barn skal hate henne

Filmweb
Publisert:

Vi tok en prat med Ine Marie Wilmann, som spiller tittelrollen i kinoaktuelle Victoria må dø. Hun har kost seg med å være en ordentlig møkkakjerring!

Annonse

Den norske familiefilmen Victoria må dø har raskt blitt en snakkis, og med god grunn. Anmelderne kaster høye terningkast, og omtaler den som "Tarantino for 10-åringer" og "morbid moro for unga. Og deres foreldre."

Når hun blir spurt om hvem i hennes egen familie hun helst ville snikdrept, vegrer Ine Marie Wilmann seg og svarer kryptisk: "Det er én!"

Wilmann spiller den forhatte stemora Victoria i filmen, og tok skuespillerarbeidet alvorlig da hun jobbet med rollen. Hun forsøkte å gå en hårfin balansegang.

Annonse

- Det er gøy å gjøre henne sånn at barna synes hun er en skikkelig møkkakjerring, men at voksne kan se litt hvor det kommer fra.

Hun beskriver Victoria som sjalu og smålig, en karakter som ikke klarer å være den voksne i relasjonen med barna.

Exit-skuespilleren, som de siste årene har spilt hovedroller i blant andre Krigsseileren og Troll, forteller også at hun lo høyt da hun først leste manuset, særlig med tanke på at Leo Ajkic var tiltenkt rollen som en fyr med pengeproblemer som barna ansetter for å henrette Victoria.

-Jeg tenkte sånn: "Vi andre trenger ikke å gjøre noen ting!" Leo Ajkic kommer til å stjele showet. Det gjør han jo!

a man and a woman shaking hands
Foto: Ine Marie Wilmann og Leo Ajkić i VICTORIA MÅ DØ

Moren til Hedvig og Henrik er død og nå har faren deres fått seg en ny kjæreste – Victoria. Victoria tar alt for mye plass, hun innfører stadig nye regler og legger fullstendig beslag på faren. Det beste ville være om hun bare forsvant.

Inspirert av tegneseriebladet "Hitmen" bestemmer Hedvig og Henrik seg for å finne en leiemorder og valget faller på Carl (egentlig mest fordi de synes han ser ser ut som en leiemorder). Og siden Carl er i en litt vanskelig økonomisk situasjon virker det som om de får ham på gli. Vil planen lykkes? Og er Carl egentlig skikket til jobben?

a group of people sitting around a table

Familiefilmen har anbefalt aldersgrense 9 år, og begrunnelsen er at "filmen har en lys og humoristisk grunnstemning. Men inneholder en scene med våpen og har en tematikk som kan virke urovekkende på yngre barn."

Victoria må dø går på kino nå. Kjøp billetter til filmen her!

Annonse