F.v. Anna Drakopoulou Sverrirdottir, Luiza Idrizi, Bartek Kaminski (bak) og Suheib Ahmed.
Foto: F.v. Anna Drakopoulou Sverrirdottir, Luiza Idrizi, Bartek Kaminski (bak) og Suheib Ahmed.

Den norske bestselgeren "Stargate - en julefortelling" blir film

Filmweb
Publisert:

- Det føles som et stort privilegium at boka blir film og at det er så flinke folk som tar seg av det, sier forfatter Ingvild H. Rishøi.

Annonse

Neste år kommer filmatiseringen av Ingvild H. Rishøis 2021-bestselger "Stargate - en julefortelling", og nå er rollelista offentliggjort.

Julefilmen, som regisseres av Ida Sagmo Tvedte ("Snøfall", "Gutta på skauen"), starter innspillingen 8. februar - og blant skuespillerne finner vi navn som Jan Gunnar Røise ("Makta") og Bartek Kaminski ("Kampen for tilværelsen"), avsløres det i en pressemelding fra Motlys og SF Studios.

Filmens fortelling bæres av søstrene Ronja (Luiza Idrizi) og Melissa (Anna Drakopoulou Sverrirdottir) og faren deres (Kaminski), som bor på Tøyen i Oslo. Julen er rett rundt hjørnet og jentenes pappa er arbeidsløs, igjen. Når Ronja hjelper ham å få jobb som juletreselger på torget ser det ut til at lykken har snudd. I et kort øyeblikk er kjøleskapet fullt og den kjærlige pappaen deres lukter granbar i stedet for øl.

Men så fort han får penger mellom hendene blir fristelsene som lurer på den lokale Stargate-puben for store. Og nok en gang tvinges jentene til å klare seg selv. Ronja er en drømmer, som sin far, og bruker sin livlige fantasi som både et skjold og en flukt. Mest av alt fantaserer hun om å bo sammen med søsteren på en hytte langt inne i skogen.

Annonse

Les også: Slik blir den norske filmvåren 2024

Stargate en julefortelling
FILMSAMARBEID: Regissør Ida Sagmo Tvedte og romanforfatter Ingvild H. Rishøy.

- "Stargate – en julefortelling" skal bli en varm julefilm, som med både humor og hint av eventyr vil åpne opp for de gode samtalene om en tematikk som trengs å synliggjøres, sier regissør Ida Sagmo Tvedte, som har skrevet manuset i samarbeid med romanforfatter Ingvild H. Rishøy.

- Romanen har komplekse karakterer som jeg fikk stor kjærlighet for og jeg har hatt et nydelig samarbeid med Ingvild i manusarbeidet. Vi har fått med oss et lag av både erfarne skuespillere og nye talenter, og ikke minst har vi i Luiza Idrizi funnet vår viljesterke og fantasifulle Ronja. Jeg gleder meg stort til å komme i gang med opptak, legger hun til.

I tillegg til overnevnte skuespillere, byr "Stargate - en julefortelling" på navn som Staffan Göthe ("En kongelig affære"), Tevje Espeland ("Hybris"), Damir Babovic ("Kraftidioten"), Suheib Ahmed, Ingvild Holthe Bygdes ("Monster"), Hamza Kader ("22. juli") og Shana Mathai ("Makta").

Filmen produseres av Motlys og kommer på kino julen 2025. Legg den til i din huskeliste her!

Annonse