HBO Max

Endelig har HBO Max kommet til Norge – spar 50% resten av livet

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Denne uka kom HBO Max til Norge. Du kan spare flere hundre kroner i året på overgangen fra HBO Nordic til HBO Max. Samtidig utvides tilbudet med masse nye filmer og serier! Dette er alle høydepunktene fra den nye strømmetjenesten.

Annonse

I dag ble strømmetjenesten HBO Max tilgjengelig i hele Norden, samt Spania og Andorra. I 2022 skal tjenesten rulles ut i 21 andre europeiske land.

Hvis du allerede var HBO Nordic-abonnent, er det uhyre enkelt å bli med videre. På landingssiden hbomax.com er det to knapper å trykke på: "Registrer deg nå" og "HBO Nordic-abonnent: Trykk her". Bruk brukernavn og passord fra din HBO Nordic-konto.

Den nye strømmetjenesten koster 89 kr i måneden eller 699 kr i året. Det er allerede en kraftig prisreduksjon sammenlignet med HBO Nordic, men de har dessuten et helt spesielt tilbud for nye abonnenter!

Fram til 30. november kan alle nye kunder, som ikke har abonnert på HBO Nordic tidligere, benytte seg av et spesielt kampanjetilbud: 50% rabatt på standard månedspris, som gjelder så lenge kunden beholder abonnementet sitt. Det betyr at månedskostnaden blir kun 44,50 kr for nye kunder i Norge!

Benytt deg av tilbudet her

Vi har samlet 25 av nyhetene som ble tilgjengelige på tjenesten i dag, og så å si alt annet vi vet om HBO Max.

Annonse

Forbedret videokvalitet og nye nettsider

Nettløsningen til HBO Nordic er byttet ut med et helt nytt brukergrensesnitt, tilgjengelig som apper, nettside, på smart-TV-er og gjennom kabelpakker. Kunder kan betale ved hjelp av flere store betalingssystemer, som VISA, Mastercard og PayPal.

I likhet med de fleste nye strømmetjenester, tilbyr HBO Max flere brukerprofiler per konto, inkludert barneprofiler med foreldrekontroll.

I likhet med HBO Nordic har forsiden til strømmetjenesten redaksjonelle anbefalinger, men i tillegg tilbyr strømmetjenesten personlige anbefalinger.

Videokvaliteten til strømmetjenesten ble ikke nevnt under presentasjonen vi så for en måned siden. HBO Nordic har vært kjent som en av strømmetjenestene med dårligst videokvalitet – særlig for brukere som ser filmer og serier p�� datamaskin eller en mobil enhet, heller enn på en smart-TV.

Annonse

Etter en rask og uformell inspeksjon, kan undertegnede bekrefte at videokaliteten er vesentlig bedre på den nye strømmetjenesten.

The Matrix

Stort film- og seriearkiv

Dette er noen av Warner Bros-filmene som er tilgjengelige på HBO Max, og som ikke er tilgjengelige på HBO Nordic:

Gossip Girl (2021)

En hel haug med nye "Max Originals" og Warner-eide serier har også blitt tilgjengelige for første gang på den nye tjenesten. Nå kan du for eksempel endelig streame 2021-rebooten av Gossip Girl. Les mer, og se teaseren her!

Heaven’s Gate: The Cult of Cults

Heaven's Gate: The Cult of Cults er en true crime-serie om dommedagssekten som trodde at medlemmene skulle hentes fra denne verden til en høyere tilværelse av et utenomjordisk romskip. 39 medlemmer i sekten begikk kollektivt selvmord i 1997, i påvente om at kroppene deres kulle forvandles til romvesener, og bli fanget opp av kometen Hale-Bopp, som passerte jorda. Les mer, og se traileren her!

The Originals

The Originals, som gikk fra 2013 til 2018, er endelig tilgjengelig på en norsk strømmetjeneste! Mikaelson-familien flytter til New Orleans og danner en allianse med lokale hekser i et forsøk på å nok en gang herske over byen i denne spinoffen fra Vampire Diaries. Serien var den nest mest besøkte på Filmweb Streamingguide i 2020. Watchlist serien her!

Selena + Chef er et matlagingsprogram der Selena Gomez lager mat under koronapandemien. Hun blir kurset, via videosamtale, av en rekke stjernekokker. Watchlist serien her!

Starstruck er en britisk serie om en jente som oppdager at hennes fylleligg var en filmstjerne. Watchlist serien her!

The Mopes er en tysk komiserie om depresjon. Watchlist serien her!

Annonse

Adventure Time: Distant Lands er fire nye timeslange episoder av Adventure Time. Watchlist serien her!

Expecting Amy er en ny dokumentarserie om graviditeten til komiker Amy Schumer (Trainwreck). Watchlist serien her!

De populære seriene Blindspot (som allerede var tilgjengelig på Viaplay) og Two and a Half Men (som allerede lå ute på både Prime Video og Viaplay) er også tilgjengelige på HBO Max.

Annonse

Ferske storfilmer

I Norden blir kinofilmer fra Warner Bros tilgjengelig på HBO Max 45 dager etter kinopremiere – også etter nyttår. Kinoaktuelle Dune vil være tilgjengelig på strømmetjenesten fra 1. november, og flere 2021-filmer fra Warner Bros. er tilgjengelige fra dag én:

The Suicide Squad

a man and woman standing in a street

Guardians of the Galaxy-regissør James Gunn står bak den blodige DC Comics-filmen The Suicide Squad. Filmen beholder fire av karakterene fra den første Suicide Squad-filmen, som møtte greie besøkstall og laber respons da den kom på kino i 2016, men Gunn fyller også på med hele 20 nye lagmedlemmer og motstandere!

Superskurkene Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker, og en gjeng med andre supergærne kriminelle ved Belle Reve fengsel, joiner topphemmelige og småshady Task Force X. De blir så droppet av på den avsidesliggende øya Corto Maltese, som er smekkfull av fiender!

Gunn har lovet at filmen kan bli et blodbad der hvem som helst kan dø!

Annonse

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

a man standing in a kitchen

The Conjuring har gått fra å være en god skrekkfilm til å bli en av idenes mest populære filmserier, og har (hittil) fått hele seks oppfølgere og spin-offs på rekordtid! Nå får vi se en ny skrekkelig historie om terror, drap og ondskap som sjokkerte selv de erfarne paranormale etterforskerne Ed og Lorraine Warren.

En av de mest oppsiktsvekkende sakene deres, en kamp for sjelen til en ung gutt, er første gang i amerikansk historie at en drapsmistenkt hevdet demonisk besittelse som forsvar. Vera Farmiga og Patrick Wilson er selvfølgelig tilbake!

Annonse

Space Jam: En ny legende

LeBron James holding a trophy

25 år etter originalen kommer det nå en ny Space Jam-film! LeBron James produserer og spiller hovedrollen i oppfølgeren Space Jam: A New Legacy.

Når basketlegenden LeBron James og hans sønn blir fanget i et virtuelt rom av en skurken Al-G Rhythm (Don Cheadle), må LeBron lede Snurre Sprett, Daffy Duck og resten av Looney Tunes-gjengen til seier over Al-Gs digitaliserte basketmestere!

Annonse

Godzilla vs Kong

Godzilla vs Kong er klimakset til Godzilla, Kong: Skull Island og Godzilla: King of the Monsters. Filmene har etablerert en ny mytologi rundt de berømte filmmonstrene, og endelig skal de to slåss.

Kong og hans beskytter legger ut på en farlig reise for å finne sitt virkelige hjem. De har med seg Jia, et ungt fosterbarn, på reisen. Kong har dannet et unikt og sterkt bånd med. Men de havner uventet i veien for en rasende Godzilla, som forårsaker ødeleggelse over hele verden. Den episke kollisjonen mellom de to ikonene - initiert av hemmelige krefter - er bare begynnelsen på et mysterium som ligger dypt inne i jordens kjerne.

Annonse

Reminiscence

Westworld-skaperen Lisa Joy står bak denne sci-fi-filmen med tunge noir-vibber. Nick Bannister (Hugh Jackman) er en privatetterforsker av sinnet som navigerer i fortidens mørke og forlokkende verden for å hjelpe sine klienter med å få tilgang til glemte minner. Han bor i utkanten av den sunkne Miami-kysten, og livet hans forandres for alltid når han får en ny klient, Mae (Rebecca Ferguson).

En enkel sak om tapt og funnet blir til en farlig besettelse. Mens Bannister kjemper for å finne sannheten om Maes forsvinning, avdekker han en voldelig konspirasjon, og må til slutt svare på spørsmålet: hvor langt vil du gå for å holde fast i de du elsker?

Annonse

Malignant

Annabelle Wallis i Malignant

Saw-, Insidious-, The Conjuring- og Aquaman-regissøren James Wan har laget denne spinnville skrekkfilmen, som egentlig skulle ha premiere i fjor.

Madison Mitchells liv tar en fryktelig vending når hennes voldelige mann blir brutalt drept foran øynene på henne under mystiske omstendigheter.

Følelsesmessig traumatisert, sliter Madison med å bekrefte sin uskyld og vender seg til søsteren og sin livslange fortrolige Sydney Lake for å få støtte. Når morderen slår til igjen, begynner Madison å oppleve skremmende visjoner som blir nøkkelen til å løse drapene og til å redde seg selv.

Annonse

Those Who Wish Me Dead

Angelina Jolie i Those Who Wish Me Dead

Hannah (Angelina Jolie) jobber som en "smoke jumper" i Montana, og bearbeider fortsatt tapet av tre kolleger som hun ikke klarte å redde under en skogbrann. En dag dukker en 12 år gammel gutt opp i skogen. Han har vært vitne til et mord, og gjemmer seg i villmarken. I tillegg til å bli jaget av mordere, truer også en skogbrann!

Denne koronautsatte thrilleren kommer fra Taylor Sheridan, manusforfatteren bak Hell or High Water og serieskaperen av Yellowstone.

Annonse

Mortal Kombat

Mortal Kombat

Den beste videospillfilmen på år og dag kan strømmes i stua nå! MMA-fighter Cole Young er vant til å få juling mot penger, men er uvitende om sitt eget opphav - eller at Outworlds keiser Shang Tsung har sendt sin beste kriger, Sub-Zero, en utenomjordisk Cryomancer, etter ham.

Bekymret for sin families sikkerhet drar Cole ut på jakt etter Sonya Blade etter instruks fra Jax, en major i spesialstyrkene som bærer det samme mystiske dragemerket Cole ble født med.

Annonse

In the Heights

Multitalentet Lin-Manuel Miranda er kanskje best kjent for musikal-fenomenet Hamilton, men ti år tidligere lagde han musikalen "In The Heights". Broadway-versjonen ble nominert til hele 13 Tony-priser, og denne uka kommer endelig filmatiseringen!

Musikalen handler om et fargerikt og tett sammenknyttet domenikansk nabolag øverst på Manhattan, og i sentrum av det hele står kioskeieren Usnavi, som spinker og sparer mens han drømmer og synger om et bedre liv.

Filmen er regissert av Crazy Rich Asians-regissøren Jon M. Chu og har Anthony Ramos (Hamilton), Melissa Barrera (Scream), Stephanie Beatriz (Brooklyn Nine-Nine) og Corey Hawkins (Straight Outta Compton) i noen av hovedrollene.

Annonse

No Sudden Move/Kill Switch

Don Cheadle og Benicio del Toro i No Sudden Move/Kill Switch

Denne nye filmen fra regissør Steven Soderbergh (Ocean's Eleven, Contagion) har Don Cheadle og Benicio del Toro i hovedrollene, og har fått tittelen "Kill Switch" i Norge. To fullstendig intetsigende titler, spør du meg, men filmen har fått strålende anmeldelser.

Filmen er et forbryterdrama fra 1950-tallet der en gruppe kriminelle tror de har blitt lurt i sin siste jobb. De må jobbe sammen for å komme til bunns i hva som egentlig har skjedd.

Annonse

Mer på vei!

Beforeigners sesong 2

Blant de kommende seriene er andre sesong av norske Beforeigners, som kommer i desember. Den skal ta for seg nok et tidsreisende mordmysterium – har Jack the Ripper dukket opp i Oslo? Les mer, og se teaseren, her!

Marie Reuther i Kamikaze

Før den tid kommer den danske serien Kamikaze, basert på en bok av Erlend Loe. Les mer om den, og se traileren her!

Under presentasjonen av HBO Max for en måned siden fikk vi også se glimt fra den kommende Sex and the City-spinoffen And Just Like That…, der tre av de fire originale venninnene kommer tilbake. Les mer om serien her!

Blant de andre høydepunktene som kommer til HBO Max er The Suicide Squad-spinoffen Peacemaker, som blir tilgjengelig på tjenesten i januar, den kommende andre sesongen av Euphoria, og Game if Thrones-spinoffen House of the Dragon, som kommer i 2022.

Les også: Alt vi vet om de kommende Game of Thrones-seriene

Annonse

Hva er HBO Max?

HBO Max er en ny strømmetjeneste som ble lansert i USA 27. mai 2020. Initiativet til strømmetjenesten ble tatt da Warner Bros. ble kjøpt av telekommunikasjonsgiganten AT&T. HBO Max samler filmer og serier fra de mange selskapene under WarnerMedia-paraplyen.

De har valgt å kalle opp tjenesten etter den enormt populære kabel-TV-kanalen HBO, men i tillegg til HBO-serier har de også innhold fra Warner Bros. og andre selskaper eid av WarnerMedia, inkludert New Line Cinema, DC Entertainment og amerikanske TV-kanaler som TBS, TNT, TruTV, CNN, Cartoon Network og Adult Swim, CW og Turner Classic Movies.

HBO Max og HBO er to separate selskap, som begge er eid av WarnerMedia.

Mens HBO er kjent for modne, påkostede prestisjedramaer, spriker originalinnholdet til HBO Max i flere retninger. De står blant annet bak den nye versjonen av Gossip Girl, animasjonsserien Close Enough, et titalls realityserier, flere familiefilmer og -serier, og har ambisjoner om å produsere en serie fra Harry Potter-universet og inntil flere filmer og serier om DC-superheltene.

Annonse
Norsk blod på HBO

Hva skjer med HBO Nordic?

Strømmetjenesten HBO Nordic, som har operert i Norge, Sverige, Danmark og Finland, er ikke heleid av HBO eller WarnerMedia, men den har en lisens til å bruke HBO-navnet i disse landene. I tillegg til HBOs filmer og serier, har de et lite filmarkiv, og tilbyr enkelte serier fra Showtime, AMC, FX, Hulu, BBC og Starz.

Hittil har ikke HBO Nordic lansert alle HBO Max sine produksjoner i Norge, men de tilbyr blant annet The Flight Attendant, Genera+ion og Zack Snyder's Justice League. Det er ikke sikkert at alt det innkjøpte innholdet på HBO Nordic blir med videre til HBO Max, men denne nye rapporten bekrefter at alt originalinnholdet fra HBO Max skal være tilgjengelig i Norge denne høsten.

Inntil videre er hbonordic.com fortsatt aktiv, og det er fullt mulig �� se filmene og seriene der.

Den kanskje mest omtalte HBO Max-serien som fortsatt ikke er tilgjengelig på noen plattform i Norge heter Hacks, og er en kritikerrost dramakomedie om en legendarisk stand-up diva i Las Vegas som ansetter en "kansellert" Gen Z-komiker for å fornye vitsene hennes.

Annonse
a man standing on a beach with a kite flying in the sky

Lanserte kinofilmer rett på strømmetjenesten

I desember i fjor bestemte WarnerMedia-ledelsen at alle Warner Bros. sine kinofilmer i 2021 skulle lanseres på HBO Max samme dag som de har kinopremiere.

Les også: Warner Bros. lanserer alle sine 2021-filmer på kino og streaming samtidig

Denne lanseringsstrategien var svært upopulær blant skuespillere, regissører og den amerikanske kinobransjen, og har ført til store interne omveltninger i WarnerMedia. Etter planen skal de nye eierne snart gi fra seg makta i selskapet, som bytter navn til Warner Bros. Discovery, etter enda en gigantsammenslåing.

Annonse