Ringenes herre: Maktens ringer sesong 2
Foto: Prime Video

"Ringenes herre: Maktens ringer": Sauron slippes løs i første trailer for andre sesong

Filmweb
Publisert:

Storseriens episke fortsettelse lander på Prime 29. august.

Annonse

Med et budsjett på svimlende 465 millioner dollar, ble "Ringenes herre: Maktens ringer" (/"The Lord of the Rings: The Rings of Power") en rungende suksess for den Amazon-eide strømmetjenesten Prime Video. Anmelderne var stort sett begeistret, og her til lands trillet både VG, Aftenposten og Dagbladet femmere, og beskrev serien med lovord som "et spektakulært og magisk familieventyr" og "en gledelig overraskelse".

Også publikum lot seg rive med av alver, orker og harfoots. På lanseringsdagen benket 25 millioner seere seg foran skjermen for å følge eventyret i Midgard, et tall som hadde økt til 100 millioner seere da finalen så dagens lys. Folk var gira på mer, og nå er endelig den første traileren for seriens etterlengtede andre sesong her.

Det halvannet minutt lange klippet (nederst i artikkelen) bekrefter at den episke skurken Sauron (Charlie Vickers) har kommet for å bli, og at det skaper trøbbel for alle rundt ham. Vi får også et gjensyn med flere karakterer fra første sesong, som Galadriel (Morfydd Clark), Elrond (Robert Aramayo), Arondir (Ismael Cruz Córdova) og Isildur (Maxim Baldry), som forbereder seg til storkrig i et bekmørkt Midgard - preget av alskens uhyrlige vesener...

"The Rings of Power" foregår tusen år før Tolkiens trilogi, som var kildematerialet til Peter Jacksons ikoniske filmer, og serieskaperne har gjort det tydelig at serien deres er en utvidelse, ikke en erstatning: "Til nå har publikum bare sett historien om den ene ringen på skjermen - men før det var en, var det mange… og vi er glade for å dele den episke historien om dem alle."

Annonse

Prime Video har kjøpt rettighetene til "Ringenes herre" fra the Tolkien Estate, med strenge rammer for hva som kan produseres. Tolkien-familien har bestemt at Prime Video kun kan fortelle historier fra The Second Age, eller det andre tideverv – en 3 441 år lang periode som ender når Saurons hær overvinnes.

Serien heter "Ringenes herre: Maktens ringer", men handlingen i serien foregår før bøkene og filmene med samme navn. Såvidt vi vet inngår ikke "Hobbiten", det uferdige verket "The Silmarillon" eller noen av Tolkiens andre Midgard-skriverier i avtalen Prime Video har signert.

Andre sesong av "Ringenes herre: Maktens ringer" får premiere på Prime Video 29. august.

Se traileren under:

Annonse
Annonse