Bilde fra 'Furiosa:  A Mad Max Saga'
Foto: © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Anmelderne hyller "Furiosa": - En av de beste prequel-filmene noensinne

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Spenn setebeltene, 24. mai dundrer storfilmen inn på norske kinoer.

Annonse

Verdenspremieren på "Furiosa: A Mad Max Saga" stod for onsdagens store Cannes-øyeblikk, da filmens rulletekst ble møtt med en åtte minutters stående applaus fra publikum.

Regissør George Miller og hovedrolleinnehaverne Anya Taylor-Joy og Chris Hemsworth så nesten litt brydd ut der de stod i finstasen, men anmeldelsene de gikk til sengs, var nok verdt det. I skrivende stund har "Furiosa" en kritikerscore på 88% (basert på 40 anmeldelser) på Rotten Tomatoes, og filmkritikerne beskriver den blant annet som "en av de beste prequel-filmene noensinne" og et "modig mesteverk". Også Taylor-Joys innsats i tittelrollen hylles, men det var vi nesten litt forberedt på - hva er det den dama ikke kan?

I "Furiosa", som foregår før handlingen i Millers "Mad Max: Fury Road, skal vi tilbake til regissørens ikoniske verden av post-apokalyptiske kjøretøy, rykende ørkenlandskap og maks ødeleggelse. 28 år gamle Taylor-Joy spiller en ung versjon av Charlize Therons "Fury Road"-karakter "Imperator Furiosa", og denne gangen er det hennes oppveksthistorie som står i sentrum for handlingen. Med seg på laget har hun, i tillegg til Hemsworth i rollen som "Dr. Dementus", Nathan Jones og Angus Sampson (som begge var med i "Fury Road") og Tom Burke.

"Mad Max: Fury Road" var en HELT VANVITTIG kinoopplevelse (en sånn hvor du sitter ytterst på setet og tramper i takt med soundtracket), så vi har nesten vært litt nervøse for mottakelsen av "Furiosa". Nå kan vi heldigvis puste lettet ut, i hvert fall til de norske anmeldelsene slippes neste uke...

Annonse

Les også: Det tok 78 dager(!!!) å spille inn én actionscene i "Furiosa"

Anya Taylor-Joy, Tom Burke og Chris Hemsworth i Furiosa: A Mad Max Saga
MØKK & BLOD: Anya Taylor-Joy, Tom Burke og Chris Hemsworth i "Furiosa: A Mad Max Saga"., Foto: Warner Bros.

Ta en titt på den offisielle handlingen + utdrag fra de første utenlandske anmeldelsene under.

"Da verden gikk til grunne, ble unge Furiosa kidnappet fra the Green Place of Many Mothers og havnet i klørne på en motorsykkelgjeng, ledet av krigsherren Dementus. De feier gjennom ødemarken og kommer over citadellet, ledet av Immortan Joe. Samtidig som de to tyrannene kjemper om herredømmet, må Furiosa overleve en rekke prøvelser idet hun forsøker å finne veien hjem."

Annonse

Dette sier anmelderne om "Furiosa":

"Furiosa" er ikke bare en prequel til "Fury Road" - det er en perfekt opprinnelseshistorie-saga.

- Rolling Stone

George Miller legger grunnlaget for "Fury Road" med en av de beste prequel-filmene som noensinne er laget.

- IndieWire

Annonse

Chris Hemsworth og Anya Taylor-Joy tar den dystopiske filmserien til nye høyder.

- Deadline
Den er absolutt nydelig for øyet, tydelig høylytt for øret, og et tusen-vatts støt i sjelen. Jeg elsket det.

- Daily Mail

George Miller har gitt oss en brennende, heseblesende og rett og slett pustberøvende odyssé som representerer hans beste verk så langt.

Annonse

- SlashFilm

Taylor-Joy og Hemsworth er et fantastisk par, og Taylor-Joy er en overveldende overbevisende actionheltinne. Hun selger denne oppfølgeren.

- Guardian

- Denne actionfilmserien, satt til solbrente ørkenlandskap, er eviggrønn. En spesiell plass i Valhall venter på George Miller.

Annonse

- Total Film

"Furiosa A Mad Max Saga" har aldersgrense 15 år, og norgespremiere 24. mai - billetter finner du her

Annonse