Barry Keoghan og Jacob Elordi i Saltburn
Foto: Amazon Prime Video, Amazon Prime Video

Jacob Elordi om reaksjonene på den drøye badekar-scenen: - Prøver å gjemme meg litt unna det

Filmweb
Publisert:

Fremdeles i sjokk etter julas reise til "Saltburn"?

Annonse

Har du sett Barry Keoghan (31) og Jacob Elordi (26) henge på slottet Saltburn i jula? Da vet du godt hva DEN badekarscenen dreier seg om. Og ja, haka vår hang også på brystet. I sosiale medier har reaksjonenen vært mange, og nå har endelig badekarstjerna selv (i hvert fall en av dem) delt sine tanker om publikums tilbakemeldinger på den mildt sagt sjokkerende scenen.

I filmen, som er skrevet og regissert av Emerlad Fennell ("Promising Young Woman"), inviterer rikmannsgutten Felix (Elordi) den tilsynelatende stusselige stalker-medeleven Oliver (Keoghan) hjem til familien i sommerferien. For deg som ikke har sett filmen, ender Oliver på et tidspunkt opp med å slurpe i seg badevannet Felix akkurat har... kremt...runket og ejakulert i. Okey, da var det sagt.

I et ferskt intervju med Stream Wars, via Screen Rant, har Elordi følgende å si om sjokkbuzzen rundt "Saltburn":

- Jeg har egentlig ikke hørt for mange (reaksjoner), fordi jeg prøver å gjemme meg litt unna det. Men jeg dro på en visning av filmen i Brisbane da den liksom først ble spilt, og det var utrolig fordi alle var engasjerte og typ gispet til lerretet og ropte til lerretet, og alt sånt. Og jeg har ikke vært med i en slik film på veldig, veldig lenge. Så, jeg har ikke hørt noen av de skikkelig - jeg mener, jeg håper det ikke finnes noen forferdelige reaksjoner, men ja...

Stjerna svipper også innom reaksjonene på badekarscenen.

Annonse

- Jeg var bare skikkelig spent da jeg leste den scenen, fordi du sjeldent ser slike ting i mainstream-filmer for tiden, så det er flott at Emerald Fennell fikk lov til å flytte disse grensene og fremstille folk på den måten.

Jacob Elordi, Barry Keoghan og Alison Oliver i Saltburn
DYSFUNKSJONELL TRIO: Jacob Elordi, Barry Keoghan og Alison Oliver i "Saltburn"., Foto: Amazon Prime Videos, Amazon Prime Videos

"Saltburn" er utvilsomt en elsk/hat-film, både blant kritikere og seere - en film du rett og slett må se selv for å danne deg en mening. Her til lands triller NRKs Filmpolitiet en femmer og mener Barry Keoghan "gjør en helt grenseoverskridene hovedrolletolkning". Aftenposten kaller filmen "en drøy satire fra den britiske overklassen" og sjenker "Saltburn" fire prikker på terningen. 730.no mener derimot "Emerald Fennell leverer en halvhjertet psykologisk thriller uten mål og mening" og har satt tittelen "Årets mest skuffende thriller?" på sin treer-anmeldelse.

Også i utlandet splitter filmen kritikerne, men hovedvekten av anmeldelsene er positive. På filmnettstedet Rotten Tomatoes har filmen en kritikerscore på 71%, basert på 266 anmeldelser, men gjør det noe bedre blant publikum - med en score på 79%, basert på mer enn 250 vurderinger.

Les også: "How to Have Sex": Tre tenåringer drar på fylleferie i kritikerrost ny film

Jacob Elordi i Saltburn
DOLLARGLISET: Jacob Elordi som Felix Catton i "Saltburn"., Foto: Amazon Prime Video, Amazon Prime Video

På rollelista finner vi, i tillegg til Elordi og Keoghan, navn som Rosamund Pike, Carey Mulligan, Archie Madekwe, Richard E. Grant, Alison Oliver og Paul Rhys. Bak filmen står Margot Robbies produksjonsselskap LuckyChap Entertainment, som også leverte Fennells forrige film "Promising Young Woman".

Ta en titt på den offisielle beskrivelsen av filmen under:

Den Oscar-vinnende filmskaperen Emerald Fennell ("Promising Young Woman") bringer oss en mørk fortelling om privilegium og begjær. Kampen om å finne sin plass ved Oxford University f��rer studenten Oliver Quick (Barry Keoghan) inn i den sjarmerende og aristokratiske Felix Cattons (Jacob Elordi) verden. Felix inviterer ham til Saltburn, hans eksentriske families enorme eiendom, for en sommer som aldri vil glemmes.

Annonse