Kingdom of the Planet of the Apes

"Kingdom of the Planet of the Apes" har rekordlang spilletid

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Rydd kalenderen, folkens!

Annonse

Premieren på den etterlengtede oppfølgeren "Kingdom of the Planet of the Apes" nærmer seg for alvor, og nå vet vi at den blir filmseriens lengste kapittel hittil.

Skal du se filmen, må du belage deg på å tilbringe 2 timer og 25 minutter i kinomørket. Det vil si at den topper forgjengerens spilletid med fem minutter.

145 minutter er en stund, og legger du til litt kinoreklame og annet snask, snakker vi nesten et par brødskiver (og en tannbørste) i lomma.

Den nye storfilmen fra apeplaneten inntar norske kinoer 8. mai, og plukker opp tråden flere generasjoner (nærmere bestemt 300 år) etter "War for the Planet of the Apes" (2017).

Annonse

Denne gangen er apene den dominerende arten på jorda, og menneskene har innfunnet seg med å leve i skyggen av dem. Den tyranniske nye ape-lederen Proximus Caesar er i ferd med å bygge imperiet sitt, og samtidig legger den unge apen Cornelius ut på en reise som får ham til å stille spørsmål ved alt han visst om fortiden. Til slutt må han ta et valg som vil endre framtiden for både aper og mennesker.

Les også: 35 nye filmer vi gleder oss til i 2024

Kingdom of the Planet of the Apes
STORSLAGEN: Proximus Ceasar og Mae (spilt av Freya Allan) i "Kingdom of the Planet of the Apes".

Bak "Kingdom of the Planet of the Apes" står "The Maze Runner"-regissøren Wes Ball, som også har arbeidet med å ferdigstille manus og effekter til filmen siden 2019. Ingen av karakterene fra de tidligere tre filmene, ledet av Andy Serkis, vender tilbake i den kommende oppfølgeren - så denne gangen har vi med en spennende, ny rolleliste å gjøre.

Owen Teague spiller filmens ape-hovedrolle Cornelius, og Freya Allan vil presentere den menneskelige hovedpersonen Mae. Teague spilte bølla Patrick Hockstetter i skrekkfilmen "It", og har siden spilt nok en Stephen King-psykopat i serien "The Stand". Freya Allan fikk sitt gjenombrudd som 18-åring i fantasyserien "The Witcher", og har også gjort seg bemerket i HBO-serien "The Third Day" og actionfilmen "Gunpowder Milkshake".

Se filmens nye trailer øverst i artikkelen.

"Kingdom of the Planet of the Apes" kommer på kino 8. mai - legg til filmen i din huskeliste her

Annonse