The Matrix

Warner Bros. avslører: Nå kommer "The Matrix 5"

Filmweb
Publisert:

Den femte filmen får ny regissør, men har fremdeles en av Wachowski-søstrene med som produsent.

Annonse

Matrix-frakken er tilbake i motebildet, og snart kan du slenge den på deg og se filmseriens femte kapittel på kino. Jepp, Warner Bros. har annonsert at filmen er under utvikling, denne gangen uten søstrene Lana eller Lily Wachowski som regissører.

Skal vi tro Variety, er det derimot Drew Goddard, manusforfatteren bak Ridley Scotts "The Martian", som setter seg i registolen. Goddard har også påtatt seg manusarbeidet, i tillegg til å bistå på produksjonssiden. Helt Wachowski-fri blir likevel ikke filmen. Lana, som regisserte forgjengeren "Resurrections" (2021), vil fremdeles ha en finger med i spillet som ansvarlig produsent.

- Drew kom til Warner Bros. med en ny idé som vi alle tror vil være en utrolig måte å fortsette Matrix-verdenen på, ved å både ære det Lana og Lilly startet for over 25 år siden, og tilby et unikt perspektiv basert på hans egen kjærlighet til serien og karakterene, sa Jesse Ehrman, produksjonssjef hos Warner Bros. Motion Pictures, i en uttalelse.

- Hele teamet hos Warner Bros. Discovery er begeistret for at Drew skal lage denne nye 'Matrix'-filmen, og legge til hans visjon i den kinematografiske kanonen Wachowski'ene brukte en fjerdedel av et århundre på å bygge her på studioet.

Annonse

Les også: 35 nye filmer vi gleder oss til i 2024

The Matrix
IKONISK TRIO: Carrie-Ann Moss, Keanu Reeves og Laurence Fishburne i rollene som Trinity, Neo og Morpheus i "The Matrix".

Detaljer om handlingen og rollebesetningen i den kommende filmen er så langt ikke kjent, ei heller når studioet planlegger å lansere filmen på kino. Kenau Reeves og Carrie-Anne Moss har spilt rollene som Neo og Trinity i alle "Matrix"-filmene i hittil, og vi krysser fingre og tær for at duoen blir med videre på reisen.

"The Matrix"-serien har siden 1999 vært blant filmhistoriens største og mest innflytelsesrike, med en fanskare som krever det beste av det beste. Mange ville nok vært nervøse for å overta regiroret i et slikt univers, men Goddard ser lyst på oppgaven.

- Det er ikke en overdrivelse å si at "The Matrix"-filmene endret både filmhistorien og livet mitt, sa regissøren og la til:

- Lana og Lillys utsøkte kunstneriske talent inspirerer meg daglig, og jeg er mer enn takknemlig for sjansen til å fortelle historier i deres verden.

Annonse