Ny "Dune"-bakomfilm: Se filmens grufulle monstre bli levende

Publisert:
Sist oppdatert:

Sandormene stod for noen av storfilmens mest intense og hakesleppende øyeblikk...

Annonse

Det er bare en uke siden regissør Dennis Villeneuve røpet nye detaljer om den kommende sci-fi-oppfølgeren "Dune 2", og nå har vi også fått kloa i en splitter ny bakomfilm fra forgjengeren, "Dune".

I en såkalt featurette, sluppet av Warner Bros., avslører nemlig regissøren & co hvordan de bragte de ikoniske sandormene til lerretet.

"Vi må tro på at dette er levende vesener", åpner filmens produsent, Mary Parent - og fortsetter, "Og når det gjelder måten Fremen-folket (planeten Arrakis nomadiske innfødte) ser på dem, er de nesten gudelige."

Har du sett filmen, vet du selvfølgelig hva vi snakker om her. De gigantiske, fryktinngytende monstrene stod definitivt for noen av filmens mest intense- og hakesleppende øyeblikk. Den stillheten...gah.

Annonse

Les også: Regissøren teaser mer ondskap i Dune 2

Timothée Chalamet og Rebecca Ferguson i "Dune".

Sandormene befinner seg (naturlig nok) i sanden på ørkenplaneten Dune/Arrakis, og er ansvarlige for produksjonen av det verdifulle "krydderet" melange (ikke smøret). I den originale bokserien av Frank Herbert, kan de største sandormene bli opp mot 3 kilometer lange, og flere hundre meter brede. En bokstavelig talt gigantisk utfordring å visualisere, selv for den mest erfarne animatør.

Dette er noe gjengen bak "Dune" forteller mer om i klippet, som du finner øverst i artikkelen.

Annonse

Oscarnominert i ti kategorier

Til tross for en lite kinovennlig pandemi, har "Dune" vært en enorm suksess. I åpningshelgen spilte den inn mer enn noen annen Villeneuve-film, og denne regissøren har litt å bla opp med altså (vi nevner bare "Blade Runner 2049" og "Arrival"). Filmen ble også tatt overveldende godt i mot av både publikum og anmeldere, noe som gjenspeiles i årets Oscarnominasjoner - der har "Dune" kapret hele ti nominasjoner, blant annet for "Beste film" og "Beste visuelle effekter".

Filmen nøt selvfølgelig også godt av sitt sinnsyke cast, det glitrer i gull fra Timothée Chalamet til Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård, Zendaya, Josh Brolin, Javier Bardem, Dave Bautista og Jason Momoa. Woah!

Se bakomfilmen øverst i artikkelen.

"Dune: Part Two" skal etter planen lanseres 20. oktober 2023 på kino.

Annonse

Herregud, vi gleder oss!

Annonse