Adam Driver i Megalopolis

Se første teaser for Francis Ford Coppolas selvfinansierte storfilm "Megalopolis"

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

"Megalopolis" skal konkurrere om Gullpalmen under årets filmfestival i Cannes.

Annonse

Francis Ford Coppolas nye storfilm "Megalopolis" har fått sin første teasertrailer, og i den er det Adam Driver som er stjerna.

I klippet får vi se skuespilleren balansere nervøst på kanten av en skyskraper, ta et steg ut i lufta og tilsynelatende stoppe tiden(?). Og vel, det er det (ikke misforstå, vi er fornøyde vi altså).

Filmen får sin verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes 17. mai, og lanseres deretter på kinoer (med hovedvekt på Imax) over hele verden til høsten.

For Coppola, som står bak kultklassikere som "Apocalypse Now!" og "Gudfaren", har "Megalopolis" blitt et slags livsprosjekt. Regissøren startet nemlig arbeidet med idéen tilbake i 1979, men måtte grave i egne lommer før han omsider fikk realisert filmen.

Annonse

Ifølge Independent har 85-åringen investert svimlende 120 millioner dollar i "Megalopolis", som i tillegg til Driver har stjerner som Aubrey Plaza, Jon Voight, Laurence Fishburne, Shia LaBeouf, Chloe Fineman, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Kathryn Hunter og Dustin Hoffman på rollelista.

Se teaseren under:

Klippet avslører fint lite av handlingen vi har i vente, men Ifølge NTB foregår den i en alternativ realityversjon av New York kalt "New Rome".

Annonse

I den offisielle beskrivelsen av filmen heter det at "Romas skjebne hjemsøker en moderne verden som ikke er i stand til å løse sine egne sosiale problemer i denne episke historien om politisk ambisjon, geni og konfliktfylt kjærlighet".

"Megalopolis" har foreløpig ikke fått norsk premieredato.

Annonse