Austin Butler i Elvis og Masters of the Air

Austin Butler ansatte dialektlærer for å kvitte seg med Elvis-aksenten

Filmweb
Publisert:

Én gang Elvis, alltid Elvis...

Annonse

Austin Butler (32), best kjent for sin tolkning av Elvis i Baz Luhrmanns biograffifilm med samme tittel, er tilbake på alles lepper - denne gangen for storserien "Masters of the Air". Her spiller stjerna Major Gale Cleven, en av pilotene som risikerte livet ombord på de amerikanske bombeflyene under andre verdenskrig.

Butler gjestet nylig TV-showet The Late Show with Stephen Colbert, via E! Online, der han avslørte at han måtte ty til profesjonell hjelp for å bli kvitt den karakteristiske Elvis-aksenten før innspillingen av krigsserien.

- Jeg hadde en dialekt-lærer bare for hjelpe meg å ikke høres ut som Elvis. Det var en stor greie, forklarte han.

Butler brukte nesten tre år på å studere og spille selveste kongen av rock'n roll. Det fikk han kjenne på kroppen da han omsider skulle legge karakteren bak seg.

Annonse

- Jeg forsøkte bare å huske hvem jeg var. Jeg forsøkte å huske hva jeg likte å gjøre. Alt jeg tenkte på i tre år var Elvis.

Videre hyllet stjerna "Elvis"-motspiller Tom Hanks for å ha overbevist ham om å påta seg rollen i "Masters of the Air".

- Jeg spiste middag med Tom Hanks i Australia. Han spøkte og sa typ: "Du kommer til å miste vettet når du legger disse tre årene av livet ditt, der du kun har fokusert på denne éne tingen, bak deg. Du må finne noe annet å hoppe rett på etterpå."

Deretter skal Hanks, en av produsentene bak "Masters of the Air", ha foreslått en rolle i serien som et alternativ for Butler.

Annonse

- Jeg startet en uke etterpå. Jeg hadde én uke fri etter "Elvis". Det gikk nesten for fort, innrømmet 32-åringen.

"Masters of the Air" er i tillegg til Hanks, produsert av Steven Spielberg og Gary Goetzman. Trioen har tidligere produsert seriene "Band of Brothers" og "The Pacific" for HBO, som totalt fikk 43 Emmy-nominasjoner og 14 Emmy-priser. "Masters of the Air", som fullfører trilogien, kan derimot strømmes på Apple TV+.

Med seg på laget har Butler stjerner som Barry Keoghan ("Dunkirk"), Callum Turner ("Fantastic Beasts"), Sawyer Spielberg (Spielbergs sønn), Lauren MqQueen, Anthony Boyle ("Tolkien") og Ben Radcliffe.

Annonse