Forsvarer omstridt skuespillerteknikk: Sultet seg på sex og mat

Filmweb
Publisert:

Jared Leto, se hit! Skal vi tro "Spider-Man: No Way Home"-skuespiller Andrew Garfield, er det mulig å drive såkalt metodeskuespill UTEN(!!!) å være en dritt.

Annonse

Garfield er gjest i den siste episoden av Marc Marons podcast "WTF", og forteller følgende:

- Det handler faktisk bare om å leve sannferdig under innbilte omstendigheter, og være skikkelig ålreit mot kollegaene samtidig. Å være et normalt menneske, som kan hoppe ut av rollen når du trenger det - og bli i den når du vil det. Det irriterer meg litt at metodeskuespill har blitt stemplet som "noe forbanna tull".

Han legger til at kritikerne sannsynligvis har jobbet med "noen som hevder å være metodeskuespiller, men som egentlig ikke opptrer som en i det hele tatt".

LEVDE I SØLIBAT: Andrew Garfield i "Silence".

39-åringen sier han helst vil holde sin metode-oppskrift privat, men røper at han har gått langt(!) i forberedelsene for en rolle. Da han skulle spille katolsk prest i Martin Scorseses "Silence" (2016) sultet han seg blant annet på sex og mat.

- Jeg gjorde en haug av åndelige greier hver dag, og skapte nye ritualer for meg selv. Jeg var i sølibat i seks måneder og fastet mye, ettersom jeg og Adam Driver likevel måtte gå ned en del i vekt. Det var velig kult, mann. På den tiden hadde jeg noen ganske ville, "trippy" opplevelser som følge av å sulte meg på sex og mat.

Annonse

Selv om dama sannsynligvis ikke var så fornøyd under året innspillingen pågikk, har vi aldri lest noe om at Garfield lot sex/mat-mangelen gå utover noen rundt seg. Det er altså mulig å leve seg inn i karakter uten å sende medskuespillerne sine brukte kondomer og døde dyr i posten...eller å måtte trilles på do av regissøren.

Annonse