Oppenheimer

Regissørlegende: - Vi står på terskelen til en ny gullalder for kinoene

Publisert:
Sist oppdatert:

Greta Gerwigs "Barbie" og Christopher Nolans "Oppenheimer" fortsetter braksuksessen på kinoer over hele verden, og den legendariske regissøren Francis Ford Coppola mener fenomenet "Barbenheimer" kan være starten på et vedvarende comeback for bransjen.

Annonse

I helgen svarte Coppola på spørsmål fra fansen via Instagram, da de to filmene som har tatt kinopublikummet med storm raskt ble et tema. Til tross for at 84-åringen hittil ikke har sett noen av dem, er han over seg av begeistring.

- Jeg har enda ikke fått sett dem. Men det faktum at publikum fyller store kinoer for å se dem og at de verken er oppfølgere eller prequels, ingen tall knyttet til dem, som betyr at de virkelig står på egne bein, er en seier for kinobransjen.

Hittil har "Barbie" og "Oppenheimer" spilt inn mer enn 1 milliard(!) dollar på verdensbasis. I skrivende stund har 284,649 nordmenn sett "Barbie", og 212,240 har fått med seg "Oppenheimer" på kino her til lands. Og to uker etter premieren, vises filmene fremdeles for fullsatte saler - hver eneste dag.

"Gudfaren" og "Apocalypse Now"-skaperen mener interessen lover svært godt for kinoenes fremtid.

Annonse

- Min følelse, er at vi står på terskelen til en gullalder. Fantastiske og opplysende filmer som blir sett i store kinosaler.

Les også: Regissøren om Joaquin Phoenix i "Napoleon": - Han ante ikke hva han skulle gjøre

Cillian Murphy i Oppenheimer

SUKSESS PÅ LERRETET: Cillian Murphy i "Oppenheimer".

Coppola har tidligere vært åpen om at han mener superheltfranchiser som Marvel ødelegger for øvrige Hollywood-blockbustere. "Det pleide å være studiofilmer, nå er det Marvel-filmer", uttalte han til GQ i februar 2022.

- Hva er en Marvel-film? En Marvel-film er den samme oppskriften igjen og igjen og igjen - og ser litt ulik ut hver gang.

Med den egenfinansierte gigantproduksjonen "Megalopolis", som for tiden er i produksjon, håper regissøren å kunne bidra med noe helt annet. Filmen har stjerner som Adam Driver, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Forest Whitaker og Jon Voight på rollelista. I et nylig intervju med IndieWire avslørte Driver at det å arbeide med Coppola var stort.

Annonse

- Det er en av de beste opplevelsene jeg har hatt med filminnspilling. Og det han har laget, det er det ingen referanseramme for. Det er så unikt og innovativt, og forhåpentigvis tilgjengelig for alle. Det er ikke så uhåndgripelig at det er for et bestemt publikum, det er for alle. Han er alt du håper han vil være.

PS! Som medlem av Kinoklubben, kan du se "Barbie" på kino til halv pris! Les mer om Kinoklubben, og meld deg inn, her!

Billetter til "Barbie" finner du her

Billetter til "Oppenheimer" finner du her

Annonse