Nicholas Hoult 2023
Foto: Charles Sykes/NTB, Charles Sykes/NTB

"Superman: Legacy": Nicholas Hoult i forhandlinger om stor skurkerolle

Publisert:

James Gunn og Peter Safrans nye Supermann-film tar form.

Annonse

I sommer kom nyheten om at 30 år gamle David Corenswet overtar stafettpinnen etter Henry Cavill, og skal lede den kommende storfilmen "Superman: Legacy" i rollen som Clark Kent aka Superman. Nå har den nyinnsatte ledelsen i DC Studios, James Gunn og Peter Safran, også funnet sin Lex Luthor.

Mannen som, ifølge Variety, forhåpentligvis skal tre inn i rollen som Supermanns erkefiende heter Nicholas Hoult (33), og er kjent fra filmer som "Mad Max: Fury Road", "The Menu", "Renfield" og den kritikerroste serien "The Great".

Hoult skal visstnok ha vært en heit kandidat for selve hovedrollen, men i stedet ble han altså tildelt Luthor - den gale og skallede vitenskapsmannen, med mål om verdensherredømme og en besettelse for å kverke Supermann. Nå gjenstår det bare å se om forhandlingene går i boks.

Les også: 13 nye filmer vi gleder oss til i 2023

David Corenswet og Rachel Brosnahan - Superman

I SENTRUM: David Corenswet og Rachel Brosnahan skal spille Supermann og Lois Lane i den kommende superheltfilmen "Superman: Legacy".

I tillegg til Corenswet og Hoult (?), har Gunn og Safran også castet en ung og lovende Lois Lane i Rachel Brosnahan (33). Amerikaneren er best kjent for sin rolle som standup-komikeren Miriam Maisel i Amazon Prime-serien "The Marvelous Mrs. Maisel". Ellers er rollelista prydet av navn som María Gabriela de Faría (The Engineer), Nathan Fillion (Green Lantern), Isabela Merced (Hawkgirl), Edi Gathegi (Mister Terrific) og Anthony Carrigan (Metamorpho).

Gunn og Safran har tidligere forklart hvordan de ønsker å knytte de kommende DC-prosjektene sammen i en større historie over to deler. Den siste delen vet vi foreløpig lite om, men duoen har avslørt hvilke filmer og serier vi kan vente å se i første kapittel - som har fått tittelen "Gods and Monsters". Det er altså her "Superman: Legacy" kommer inn, som en kickstart på det nye universet.

Ifølge Gunn vil filmen "følge Superman idet han forsøker å balansere sin kryptoniske bakgrunn med sin menneskelige oppvekst". Gunn har selv skrevet manuset, og kommer også til å stå for regien.

Annonse

"Gods and Monsters" består så langt av 11 prosjekter (10 nye titler + Matt Reeves The Batman-oppfølger), som blant annet inkluderer den nye Supermann-filmen, en Batman og sønn-film og en haug av delvis ukjente karakterer.

Gunn har forklart at strategien deres er å "benytte diamant-karakterer, som Supermann, Batman og Wonder Woman, til å løfte andre karakterer som folk ikke kjenner til". Studioet vil nå fokusere på å binde alle DC-produksjonene sammen, med en tydelig rød tråd.

- Det er første gang noensinne at alt DC-relatert - film, TV, live-action, animasjon, spill - vil samles under én og samme kreative visjon, som James og jeg har skapt, fortalte Safran.

Enkelte titler vil likevel falle utenfor Gunn og Safrans nye hovedunivers. Det løser duoen ved å gi de frittstående prosjektene, som for eksempel "The Batman Part II" og "Joker: Folie au deux", merkelappen"DC Elseworlds".

Annonse

"Superman: Legacy" skal etter planen lanseres på kino 11. juli 2025.

Annonse