Illustrasjonsbilde: Jared Leto i Tron 3

Se det første bildet fra norskregisserte "Tron 3"

Filmweb
Publisert:

Joachim Rønnings Hollywood-eventyr fortsetter med storfilmen "Tron: Ares".

Annonse

Det er omtrent nøyaktig et år siden vi fikk vite at "Kon-Tiki"-regissør Joachim Rønning var i forhandlinger med Disney om å regissere en ny "Tron"-film, og nå er det aller første bildet fra prosjektet her.

Filmen, som har fått tittelen "Tron: Ares", er den tredje i sci-fi-filmserien, og har Jared Leto i hovedrollen. Ifølge Deadline følger handlingen "det svært sofistikerte programmet Ares, som sendes fra den digitale verden til den virkelige verden på et farlig oppdrag, som markerer menneskehetens første møte med kunstige intelligenser."

I tillegg til Leto, får vi se skuespillere som Evan Peters, Gillian Anderson, Greta Lee, Cameron Monaghan og Sarah Desjardins.

Se det første bildet fra filmen under:

Annonse

Den første "Tron"-filmen kom i 1982 og hadde Jeff Bridges i hovedrollen som Kevin Flynn, en dataprogrammerer som blir trukket inn i en digital verden og må kjempe mot ondskapsfulle dataprogrammer for å redde seg selv og hans virkelige verden. Filmen var visuelt banebrytende, og inneholdt flere dataanimerte scener enn noen andre filmer på tidspunktet.

I 2010 kom den etterlengtede oppfølgeren "Tron: Legacy". I filmen følger vi Kevin Flynns sønn, Sam. I sin søken etter sannheten om farens forsvinning, bli Sam blir trukket inn i den digitale verdenen som faren hans skapte, kalt "The Grid", hvor han må navigere gjennom en rekke farlige utfordringer.

Joachim Rønning har i samarbeid med Espen Sandberg regissert filmer som "Max Manus", "Kon-Tiki" og "Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge". Etter "Pirates"-filmen skilte duoen lag, og Sandberg dro hjem til Norge og lagde storfilmen "Amundsen". Rønning ble værende i Hollywood, og har siden regissert blockbusteren Maleficent: Mistress of Evil (2019). 51-åringen har også en rekke filmer underveis, blant annet et nytt "Pirates of The Caribbean"-prosjekt for Disney.

Annonse